ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Νετανιάχου για Συρία: «Επιχειρούμε καθημερινά εναντίον του Ιράν»

Νετανιάχου για Συρία: «Επιχειρούμε καθημερινά εναντίον του Ιράν»

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις πραγματοποίησαν νέα αεροπορική επιδρομή και επιτέθηκαν έναντι των δυνάμεων του Ιράν στη Συρία, όπως επιβεβαίωσε επίσημα ο πρωθυπουργός της χώρας, Βενιαμίν Νετανιάχου.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου επιβεβαίωσε χθες Τρίτη ότι οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις διεξήγαγαν νέα αεροπορική επιδρομή και έβαλαν με πυροβόλα αρμάτων μάχης στο έδαφος της Συρίας εναντίον θέσεων του Ιράν, μία ημέρα αφού ο συριακός στρατός ανακοίνωσε πως ισραηλινό μη επανδρωμένο εναέριο όχημα εκτόξευσε πυραύλους κοντά σε κατεδαφισμένο νοσοκομείο και στρατιωτική θέση παρατήρησης.

«Επιχειρούμε καθημερινά, όπως και χθες, εναντίον του Ιράν. Συνεχώς. Εναντίον του Ιράν και εναντίον της προσπάθειάς του να εδραιώσει την παρουσία του στην περιοχή», δήλωσε ο Νετανιάχου στους δημοσιογράφους πριν αναχωρήσει για τη Βαρσοβία, όπου πρόκειται να συμμετάσχει σε μια διεθνή διάσκεψη για την ασφάλεια στη Μέση Ανατολή.

Τη διάσκεψη συνδιοργανώνουν οι κυβερνήσεις της Πολωνίας και των ΗΠΑ.

Τα αεροπορικά πλήγματα της Δευτέρας, στη νότια επαρχία Κουνέιτρα, προκάλεσαν μόνο υλικές ζημιές, σύμφωνα με τον συριακό στρατό.

Καθώς πλησιάζουν οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές του Απριλίου στο Ισραήλ, η κυβέρνηση Νετανιάχου μιλά πλέον ολοένα πιο ανοικτά για τα αεροπορικά πλήγματα που εξαπολύουν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις στην επικράτεια της Συρίας.

Το Ισραήλ έχει κλιμακώσει τις επιχειρήσεις του εναντίον θέσεων του Ιράν και της Χεζμπολάχ στη Συρία. Ο Νετανιάχου διαμηνύει ότι η στρατιωτική δράση για να αποτραπεί ο κίνδυνος το Ιράν να αποκτήσει προγεφύρωμα στο συριακό έδαφος θα ενταθεί, προειδοποίηση που επανέλαβε μετά την ανακοίνωση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ τον Δεκέμβριο ότι αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από την εμπόλεμη χώρα.

Ισραηλινός αξιωματούχος αποκάλυψε τον Σεπτέμβριο ότι έχουν γίνει πάνω από 200 επιδρομές εναντίον ιρανικών θέσεων στη Συρία τα τελευταία δύο χρόνια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα πλήγματα της Δευτέρας συνέπεσαν με τους εορτασμούς στην Τεχεράνη για την 40ή επέτειο από την Ισλαμική Επανάσταση και την πτώση του καθεστώτος του Σάχη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.