ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Νετανιάχου: Η ανάρτηση που προκάλεσε αντιδράσεις – Μίλησε ανοιχτά για πόλεμο κατά του Ιράν

Νετανιάχου: Η ανάρτηση που προκάλεσε αντιδράσεις –  Μίλησε ανοιχτά για πόλεμο κατά του Ιράν

Σάλο προκάλεσε μία ανάρτηση του Μπέντζαμιν Νετανιάχου στο διαδίκτυο, με την οποία καλούσε ανοιχτά σε πόλεμο κατά του Ιράν. Η ανάρτηση διεγράφη και αντικαταστάθηκε άμεσα από μία άλλη.

Άνω-κάτω έγινε το διαδίκτυο από ένα tweet του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου καλώντας σε ισραηλινο-αραβική δράση κατά της κυβέρνησης της Τεχεράνης.

Το μήνυμα του «Μπίμπι» που προτρέπει Άραβες και Ισραηλινούς σε «πόλεμο με το Ιράν» ανέβηκε στα social media, στο περιθώριο της ειρηνευτικής διάσκεψης στη Βαρσοβία.

Ο «Μπίμπι», όπως είναι το ψευδώνυμο του Νετανιάχου, τουίταρε ότι οι χώρες του Κόλπου πρέπει να δράσουν από κοινού με το Ισραήλ για να προωθήσουν το κοινό τους συμφέρον να πολεμήσουν το Ιράν.

Στη διάσκεψη που τελείται υπό την αιγίδα των ΗΠΑ, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ανέβασε αυτό το tweet με τους Ισραηλινούς αξιωματούχους να προσπαθούν να ηρεμήσουν τα πνεύματα αλλάζοντας την αγγλική μετάφραση.

«Αυτή είναι μια ανοιχτή συνάντηση με εκπροσώπους κορυφαίων αραβικών χωρών, οι οποίες μαζί με το Ισραήλ θα προωθήσουν το κοινό τους συμφέρον να πολεμήσουν το Ιράν», έγραφε το tweet του Νετανιάχου.

Το τιτίβισμα διαγράφηκε γρήγορα και αντικαταστάθηκε με ένα νέο που χρησιμοποίησε ελαφρώς ηπιότερη γλώσσα σχετικά με το «κοινό συμφέρον να πολεμήσουν το Ιράν».

«Θα συναντηθώ με 60 υπουργούς Εξωτερικών και εκπροσώπους των χωρών από όλο τον κόσμο κατά του Ιράν», φέρεται να έγραψε το γραφείο του Νετανιάχου μετά το σάλο που προκλήθηκε.

Το σχόλιο του Ισραλινού πρωθυπουργού έρχεται σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη στιγμή, με την κυβέρνηση Τραμπ να οργανώνει μία σύνοδο κορυφής στην πολωνική πρωτεύουσα που συμπίπτει με την 40ή επέτειο από την Ιρανική Επανάσταση.

Από την πλευρά του ο Νετανιάχου, σ’ ένα σύντομο βίντεο που καταγράφηκε στο περιθώριο της συνόδου κορυφής, εξήρε τη σημασία των ισραηλινο αραβικών σχέσεων προσθέτοντας ότι η σύνοδος κορυφής στη Βαρσοβία «δεν ήταν μυστική».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.