Ντ. Τραμπ: Παχύσαρκος μεν… υγιής δε!

Ντ. Τραμπ: Παχύσαρκος μεν… υγιής δε!

Λάτρης του junk food ο Ντόναλντ Τραμπ έχει πάρει κάποια κιλά, με αποτέλεσμα πλέον να θεωρείται παχύσαρκος. Ωστόσο, σύμφωνα με τους γιατρούς του, η υγεία του παραμένει σε καλά επίπεδα.

Από τον τελευταίο ιατρικό έλεγχο στον οποίο υποβλήθηκε ο Ντοναλντ Τραμπ προκύπτει πως ο Αμερικανός πρόεδρος έχει πάρει δυο κιλά σε σχέση με τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες είχε υποβληθεί στις αρχές του 2018.

Αν και έχει παχύνει, ο Ντόναλντ Τραμπ είναι σε πολύ καλή κατάσταση εκτίμησε ο προσωπικός του γιατρός, Σον Κόνλεϊ σύμφωνα με το BBC. Κατά την εξέταση της προηγούμενης εβδομάδας, η ζυγαριά έδειξε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι 110 κιλά, δυο περισσότερα απ’ ό,τι ήταν τις αρχές του 2018.

Ο «πλανητάρχης» παίρνει και υψηλότερες δόσεις φαρμάκου για τη μείωση του επιπέδου χοληστερίνης, κατά τον Κόνλεϊ. Άλλοι γιατροί του επισημαίνουν ότι ο δείκτης μάζας σώματός του (BMI) ξεπερνά πλέον το 30, δηλαδή ο Τραμπ θεωρείται πλέον παχύσαρκος.

«Μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι η υγεία του προέδρου παραμένει καλή», αναφέρει σε έκθεσή του που εκδόθηκε από τον Λευκό Οίκο ο δρ Κόνλεϊ, ο οποίος εξέτασε τον 72χρονο πρόεδρο.

Ο Τραμπ, ο οποίος πάσχει από μια κοινή μορφή καρδιακής νόσου, είχε κληθεί στο παρελθόν να χάσει τουλάχιστον 4,5 κιλά. Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει ύψος 1,90 μ. και φέρεται ότι η διατροφή του περιλαμβάνει αναψυκτικά και τρόφιμα fast food. Είναι γνωστό ότι δεν πίνει αλκοόλ και ο ίδιος λέει ότι δεν έχει πιει ποτέ. Επίσης δεν καπνίζει.

Στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας είχε παρουσιάσει μια επιστολή, η οποία ανέφερε ότι «θα είναι ο πιο υγιής πρόεδρος που θα έχει έως σήμερα εκλεγεί», αλλά ο γιατρός τον οποίο ανέφερε ως υπογράφοντα την επιστολή είχε δηλώσει αργότερα ότι την είχε συντάξει ο ίδιος ο Τραμπ.

Πέρυσι ο δρ Ρόνι Τζάκσον είχε δηλώσει ότι ο πρόεδρος έχει «εξαιρετικά γονίδια» και ότι δεν θα πρέπει να προκαλεί ανησυχία το γεγονός ότι κοιμάται μόνο τέσσερις με πέντε ώρες την νύχτα γιατί «έτσι είναι η φύση του».

Στην τελευταία έκθεσή του ο δρ Κόνλεϊ αναφέρει ότι δεν διαπίστωσε σοβαρά προβλήματα υγείας εξετάζοντας τον Τραμπ. «Δεν υπάρχουν σημαντικές αλλαγές για να αναφέρω έπειτα από την εξέταση στα μάτια, τα αυτιά, την μύτη, το στόμα, τα δόντια/ούλα, την καρδιά, τους πνεύμονες, το δέρμα, το γαστρεντερικό και νευρολογικό σύστημα».

Σύμφωνα με την έκθεση, η δόση του φαρμάκου που λαμβάνει ο Τραμπ για τη μείωση των υψηλών επιπέδων των λιπιδίων στον οργανισμό (ιδιαίτερα της χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων), το Rosuvastatin, αυξήθηκε από 10mg σε 40mg.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.