ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Ο Ντ.Τραμπ στηρίζει 16χρονο που έκανε αγωγή $250 εκατ. στην Washington Post

Ο Ντ.Τραμπ στηρίζει 16χρονο που έκανε αγωγή $250 εκατ. στην Washington Post

Το αστρονομικό ποσόν των $250 εκατ. ζητά με αγωγή του από την εφημερίδα Washington Post ο 16χρονος μαθητής Νικ Σάντμαν από το Κόβινγκτον του Κεντάκι.

Ο Σάντμαν, που φοιτά σε καθολικό λύκειο, κατηγορεί την εφημερίδα του Τζεφ Μπέζος για συκοφαντία και στην αγωγή του αναφέρει πως η Washington Post λανθασμένα σε άρθρο της έγραψε πως ο μαθητής προέβη σε ρατσιστικές πράξεις και συγκρούστηκε με ακτιβιστή για τα δικαιώματα των αυτόχθονων Αμερικανών τον Ιανουάριο κοντά στο Μνημείο του Λίνκολν, στην Ουάσινγκτον.

Σύμφωνα με την αγωγή κατά της εφημερίδας, που κατατέθηκε την Τρίτη, ο νεαρός «στοχοποιήθηκε λανθασμένα και υπέστη bullying» στο άρθρο της επειδή σε σχολική εκδρομή στην Ουάσινγκτον για να συμμετάσχει στην ετήσια εκδήλωση εναντίον των εκτρώσεων «March for Life» φορούσε καπέλο με το προεκλογικό σύνθημα του Τραμπ «Make America Great Again» (Να κάνουμε την Αμερική ξανά μεγάλη) και έδειχνε έτσι τον προτίμησή του στον Αμερικανό πρόεδρο. Ο Ντόναλντ Τραμπ και η εφημερίδα, που το 2013 αγόρασε ο Τζεφ Μπέζος για $250 εκατ., έχουν μια σχέση «εχθρική» αφού συχνά η Washington Post με άρθρα της επικρίνει τον πλανητάρχη.

Η φωτογραφία από το επεισόδιο με τον 16χρονο και τον 64χρονο Αμερικανό αυτόχθονα ακτιβιστή Νάθαν Φίλιπς απεικονίζει τον μαθητή να κοιτάζει επίμονα τον Φίλιπς ενώ εκείνος παίζει το τύμπανό του.

Το σχετικό άρθρο έγραφε πως «Ο Σάντμαν είχε σταθεί στο δρόμο του Φίλιπς και τον εμπόδιζε να κινηθεί». Όμως, ιδιωτική έρευνα που διεξήγαγε η Επισκοπή του Κόβινγκτον και δόθηκε στη δημοσιότητα την περασμένη εβδομάδα κατέδειξε πως δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι ο 16χρονος και οι συμμαθητές του επιτέθηκαν στον ακτιβιστή. Ο Φίλιπς κατηγορεί τους μαθητές πως τραγουδούσαν «Κτίσε αυτό το τείχος», την ώρα που εκείνος έπαιζε τύμπανο, αναφερόμενοι, προφανώς, στο τείχος που ο Ντόναλντ Τραμπ απειλεί να κατασκευάσει στα σύνορα με το Μεξικό.

Τραμπ: Σε έξι χρόνια όλοι αυτοί θα έχουν χρεοκοπήσει

Ο Αμερικανός πρόεδρος μέσω Twitter πρόσφερε την στήριξή του στον μαθητή και έγραψε: «Επάνω τους Νικ, Fake News» ενώ σε άλλο tweet πρόβλεψε πως σε έξι χρόνια δεν θα υπάρχουν τα μέσα ενημέρωσης. «Ο Τύπος δεν έχει υπάρξει πιο διεφθαρμένος από όσο είναι σήμερα. Ιστορίες γράφονται χωρίς να έχουν στην πραγματικότητα καμία βάση. Οι δημοσιογράφοι δεν τηλεφωνούν για να ζητήσουν επαλήθευση. Είναι εντελώς εκτός ελέγχου. Δυστυχώς, είχα πολλούς από αυτούς στις επιχειρήσεις μου. Σε έξι χρόνια όλοι αυτοί θα έχουν χρεοκοπήσει», έγραψε στο Twitter ο πλανητάρχης.



Η Κριστίν Κοράτι Κέλι, αντιπρόεδρος Επικοινωνίας της εφημερίδας, δήλωσε πως έχουν λάβει αντίγραφο της αγωγής και σχεδιάζουν μια δυναμική υπερασπιστική γραμμή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.