Ντ. Τραμπ: «Η Βόρεια Κορέα μπορεί να εξελιχθεί σε οικονομικό γίγαντα αν αποκηρύξει τα πυρηνικά»

Ντ. Τραμπ: «Η Βόρεια Κορέα μπορεί να εξελιχθεί σε οικονομικό γίγαντα αν αποκηρύξει τα πυρηνικά»

Αύριο αναχωρεί για το Ανόι ο Ντόναλντ Τραμπ στα πλαίσια της συνάντησής του με τον Κιμ Γιονγκ Ουν. Σήμερα επεσήμανε πως χωρίς πυρηνικά όπλα η Βόρεια Κορέα θα μπορούσε να εξελιχθεί σε μεγάλη οικονομική δύναμη.

«Ο πρόεδρος Κιμ αντιλαμβάνεται, ίσως καλύτερα από τον καθένα, πως χωρίς πυρηνικά όπλα η χώρα του θα μπορούσε να γίνει γρήγορα μία από τις μεγάλες οικονομικές δυνάμεις στον κόσμο», έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος στο Twitter.

Η Βόρεια Κορέα, χάρη στη «γεωγραφική της θέση», στον «λαό της» και στον ηγέτη της, «έχει μεγαλύτερο δυναμικό για μια ραγδαία ανάπτυξη απ΄οποιοδήποτε άλλο έθνος», συνέχισε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο 45ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών απέδωσε εύσημα στην Κίνα και τη Ρωσία για τον ρόλο τους στις εν εξελίξει συνομιλίες.

«Ο Κινέζος πρόεδρος Σι βοήθησε πολύ υποστηρίζοντας τις συναντήσεις μου με τον Κιμ Γιονγκ Ουν», έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ. «Το τελευταίο πράγμα που θέλει η Κίνα, είναι πυρηνικά όπλα μεγάλης κλίμακας στην πόρτα της».

«Οι κυρώσεις που επέβαλαν η Κίνα και η Ρωσία στα σύνορα ήταν πολύ χρήσιμες», πρόσθεσε.

Ο ένοικος του Λευκού Οίκου επιβεβαίωσε ότι θα αναχωρήσει «νωρίς» το πρωί της Δευτέρας για το Ανόι του Βιετνάμ, όπου αναμένεται να έχει την Τετάρτη και την Πέμπτη τη δεύτερη συνάντηση κορυφής με τον Κιμ Γιονγκ Ουν. Χαρακτήρισε και πάλι τις σχέσεις του με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη «πολύ καλές».

«Περιμένουμε και οι δυο μια συνέχιση της προόδου που πραγματοποιήθηκε κατά την πρώτη μας συνάντηση κορυφής στη Σιγκαπούρη», στις 12 Ιουνίου 2018, είπε ο Ντόναλντ Τραμπ, προτού προσθέσει: «αποπυρηνικοποίηση;»

Σε ένα άλλο τουίτ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανέφερε πως οι συνομιλίες για το εμπόριο που πραγματοποιήθηκαν χθες με την Κίνα ήταν «πολύ παραγωγικές».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.