ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Δηλώνει πρόθυμος για μεσολάβηση ο γ.γ. του Οργανισμού Ισλαμικής διάσκεψης για το Ιράκ

Δηλώνει πρόθυμος για μεσολάβηση ο γ.γ. του Οργανισμού Ισλαμικής διάσκεψης για το Ιράκ

Ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης Ekmeleddin İhsanoğlu πρότεινε να μεσολαβήσει για την επίλυση των πολιτικών διαφωνιών στο Ιράκ.

 Ο  İhsanoğlu σε γραπτή ανακοίνωση που έκανε αφού σημείωσε τα προβλήματα στο Ιράκ βιώνονται εξαιτίας πολιτικών διαφορών, τόνισε πως τα αιτήματα πρέπει να διατυπώνονται δια δημοκρατικών και ειρηνικών μεθόδων.

 Ο γενικός γραμματέας δήλωσε αισιόδοξος για την εδραίωση της ασφάλειας και σταθερότητας στο Ιράκ και αφού υπογράμμισε πως πρέπει να μην αναμειγνύεται η θρησκεία στις πολιτικές διαφορές και να αποφεύγονται διακρίσεις μεταξύ θρησκευτικών δογμάτων, ανέφερε πως ο Οργανισμός Ισλαμικής Διάσκεψης είναι έτοιμος να αναλάβει ρόλο μεσολαβητή σε περίπτωση που υπάρξει αίτημα προς αυτή την κατεύθυνση.

 Ο  İhsanoğlu που αναφέρθηκε και στη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών του Κοσόβου Ενβέρ Χοτζάι στην έδρα του οργανισμού  στη Τζέντα.

Ο ίδιος κάλεσε τις μουσουλμανικές χώρες να αναγνωρίσουν το Κόσοβο σαν κράτος, τονίζοντας πως με την αναγνώριση του Κοσόβου θα παύσει να ισχύει πλέον και η θέση ότι η Ευρώπη είναι χριστιανική ήπειρος.

 Ο υπουργός Εξωτερικών του Κοσόβου από την πλευρά του είπε πως το 2012 αναγνώρισαν το Κόσοβο άλλες 12 χώρες και ότι ο συνολικός αριθμός των χωρών που έχουν αναγνωρίσει τη χώρα του μέχρι σήμερα ανέρχεται στους εκατό.  

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.