ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Μέτρα στις ΗΠΑ για τη μείωση της ένοπλης βίας

Μέτρα στις ΗΠΑ για τη μείωση της ένοπλης βίας

  Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε σήμερα ότι ο αντιπρόεδρός του Τζο Μπάιντεν έχει εκπονήσει έναν κατάλογο με “λογικά” μέτρα για τη μείωση της ένοπλης βίας τα οποία και θα εξετάσει.

  Ο Ομπάμα, ο οποίος είχε υποσχεθεί να δράσει το ταχύτερο για το ζήτημα του ελέγχου των όπλων μετά τη σφαγή στο Νιούταουν του Κονέτικατ, είπε στους δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου πριν από λίγο ότι ο αυστηρότερος έλεγχος του ιστορικού των δυνητικών αγοραστών όπλων καθώς η επιβολή περιορισμών στις πωλήσεις γεμιστήρων μεγάλης χωρητικότητας και η απαγόρευση των επιθετικών τουφεκιών είναι προτάσεις που θεωρεί “λογικές”.

  Είπε ακόμη, αναφερόμενος στις προτάσεις Μπάιντεν ότι ορισμένες προϋποθέτουν να υπάρξει συναφής νομοθεσία, κι άρα διαδικασία έγκρισής τους από το Κογκρέσο, όμως ορισμένες άλλες θα μπορούσαν να προωθηθούν με προεδρικά διατάγματα.

  “Υπάρχουν κάποια βήματα που μπορούμε να κάνουμε” με κυβερνητικές πρωτοβουλίες, είπε, σχολιάζοντας ότι θα ήταν δύσκολο όσοι τάσσονται υπέρ της οπλοκατοχής να διαμαρτυρηθούν για παραβίαση των συνταγματικών τους δικαιωμάτων.

  Ο Ομπάμα θα κάνει επίσης κάποιες προτάσεις για τον περιορισμό της ένοπλης βίας που είχε ως αποτέλεσμα τη σφαγή της 14ης Δεκεμβρίου σε ένα σχολείο στο Νιούταουν του Κονέτικατ κατά την οποία 26 άνθρωποι, 20 παιδιά και έξι ενήλικες, δολοφονήθηκαν.

  Είπε ότι αναμένει να εξετάσει τις προτάσεις του Μπάιντεν και στη συνέχεια να έχει μια “πληρέστερη παρουσίαση” σχετικά με τις προτάσεις για την ένοπλη βία αργότερα αυτή την εβδομάδα, επισημαίνοντας ότι οι σφαγές όπως αυτή στο Νιούταουν δεν πρέπει “να επαναληφθούν”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.