Ο Τούρκος ΥΠΕΞ είχε σημαντικές τηλεφωνικές συνομιλίες για το Συριακό ζήτημα

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ είχε σημαντικές τηλεφωνικές συνομιλίες για το Συριακό ζήτημα

Ο υπουργός Εξωτερικών Ahmet Davutoğlu είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους ομολόγους του της Αιγύπτου, Φινλανδίας και Ρουμανίας αναφέρει ο τουρκικός τύπος.

 Ο Τούρκος ΥΠΕΞ  αξιολόγησε την τελευταία κατάσταση στην Συρία με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου Μοχάμεντ Κάμελ Αμρ. Στην τηλεφωνική συνομιλία των δύο ανδρών, έγινε μια γενική  αξιολόγηση του σημείου που έχει φτάσει η βία που πλέον έχει πάρει σοβαρές διαστάσεις και οι προσπάθειες που καταβάλλονται για να σταματήσει το αίμα που χύνεται.

 Άλλο ένα θέμα συζήτησης ήταν η Σύνοδος του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας που θα διοργανωθεί στις αρχές του προσεχούς μήνα στην Αίγυπτο.

  Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο κος  Davutoğlu με τον ομόλογο του της Φινλανδίας Έρκι Τουομιόγια, συζητήθηκαν τα βήματα που ενδέχεται να γίνουν στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας μεσολάβησης που ξεκίνησαν οι δύο χώρες.

 Τέλος, θέματα της τηλεφωνικής συνομιλίας με τον σύμβουλο του προέδρου της Ρουμανίας και πρώην υπουργό Εξωτερικών της χώρας Κριστιάν Ντιακονέσκου, ήταν οι διμερείς σχέσεις, η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας και η τελευταία κατάσταση στα Βαλκάνια.    

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.