ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Δ. Χριστόφιας: «Συνταγή αποτυχίας η μονόπλευρη λιτότητα»

Δ. Χριστόφιας: «Συνταγή αποτυχίας η μονόπλευρη λιτότητα»

  Την αγωνία του για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξέφρασε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, που μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο, έκανε τον απολογισμό του έργου της κυπριακής προεδρίας στο εξάμηνο που πέρασε.

  Ο κ. Χριστόφιας παρατήρησε ότι υπάρχει μία σοβαρή διάσταση μεταξύ των αποφάσεων που λαμβάνονται σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και των μέτρων που επιβάλλονται από τους τεχνοκράτες της Ε.Ε.. Τόνισε ακόμη ότι οι πολιτικές μονόπλευρης λιτότητας στα κράτη-μέλη αποτελούν συνταγή αποτυχίας.

  Όπως είπε, οι ευρωπαίοι πολίτες απογοητεύονται όλο και περισσότερο, βλέποντας την Ευρώπη να στηρίζει μόνο τις πολυεθνικές και τις τράπεζες. Σε αυτό το σημείο ο πρόεδρος της Κύπρου προειδοποίησε ότι χωρίς κοινωνική συνοχή και κοινωνική δικαιοσύνη η Ε.Ε. θα καταντήσει μία οργάνωση κρατών χωρίς ενιαίο όραμα.

  Στο τέλος της παρέμβασής του ο κ. Χριστόφιας υπογράμμισε με νόημα πως «μπορεί η Ε.Ε. να κέρδισε το Νόμπελ Ειρήνης, αλλά το 37% του εδάφους ενός κράτου – -μέλους της εξακολουθεί να βρίσκεται υπό την κατοχή των στρατευμάτων ενός άλλου κράτους, που επιθυμεί διακαώς να ενταχθεί στην ευρωπαϊκή οικογένεια».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.