Πακιστάν : Η κυβέρνηση δέχθηκε τα αιτήματα του πνευματικού ηγέτη Ταχίρ ουλ Κάντρι

Πακιστάν : Η κυβέρνηση δέχθηκε τα αιτήματα του πνευματικού ηγέτη Ταχίρ ουλ Κάντρι

Οι διαδηλώσεις υπό την ονομασία Μεγάλη Πορεία τις οποίες ηγείται ο θρησκευτικός ηγέτης Ταχίρ ουλ Κάντρι ο οποίος επέστρεψε στη χώρα πριν από λίγο καιρό κατέληξε σε συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και των διαδηλωτών αναφέρει ο τουρκικός τύπος.

Οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας που είχαν ξεκινήσει πριν από πέντε ημέρες στο Πακιστάν έλαβαν τέλος όταν με τη μεσολάβηση και του Προέδρου Ασίφ Αλί Ζαρτνταρί μια ομάδα αποτελούμενη από κυβερνητικούς αξιωματούχους αποδέχτηκαν την πλειοψηφία των αιτημάτων του πνευματικού ηγέτη Ταχίρ ουλ Κάντρι ο οποίος επέστρεψε στη χώρα του από τον Καναδά πριν από λίγο καιρό.

Σύμφωνα με τη συμφωνία που επιτεύχθηκε η κυβέρνηση θα επιταχύνει την διαδικασία διεξαγωγής των εκλογών και οι εκλογές θα διεξαχθούν εντός 90 ημερών.

Οι υποψήφιοι οι οποίοι θα συμμετάσχουν στις εκλογές με τις νέες νομικές ρυθμίσεις που θα γίνουν θα αναμετρηθούν σε δυο γύρους. Δεν θα μπορέσουν να υποβάλουν υποψηφιότητα όσοι καταδικάστηκαν στο παρελθόν για εγκλήματα διαφθοράς και δωροδοκίας. Δεν θα ασκηθεί οποιαδήποτε ποινική δίωξη κατά των ανθρώπων που πήραν μέρος στις διαδηλώσεις και η κυβέρνηση θα εξασφαλίσει την επιστροφή των διαδηλωτών στα σπίτια τους.

Ενώ το αίτημα του Κάντι να διαλυθεί η υφιστάμενη εκλογική επιτροπή και στη θέση της να σχηματιστεί μια νέα ανεξάρτητη επιτροπή απορρίφθηκε με την αιτιολογία ότι δεν συνάδει με τους υφιστάμενους νόμους.

Ο Κάντρι ο οποίος φημίζεται στη χώρα του σαν ένας πολιτικός και πνευματικός ηγέτης και ο οποίος έχει εκατοντάδες χιλιάδες υποστηρικτές είχε επιστρέψει από τον Καναδά όπου ζούσε εδώ και οκτώ χρόνια τον περασμένο μήνα.

Ο Πακιστανός πολιτικός τον περασμένο σαββατοκύριακο είχε ξεκινήσει μια πορεία με την ονομασία “Μεγάλη Πορεία” από το Καράτσι που βρίσκεται στα νότια της χώρας στην πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ που απέχει 2 χιλιάδες χιλιόμετρα από την πόλη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας στη διοίκηση του κράτους και το εκλογικός σύστημα.

Ο Κάντρι ο οποίος δεν είχε σημειώσει επιτυχία στις προηγούμενες εκλογές αναμένεται να έχει σημαντικό προβάδισμα στις εκλογές.

Μετά από τη συμφωνία που επιτεύχθηκε μπροστά στα μάτια των διαδηλωτών και τη διακήρυξη που υπογράφηκε, οι δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι που περίμεναν εδώ και ημέρες έξω στο κρύο, ζητωκραύγασαν, πανηγύρισαν και γιόρτασαν τη νίκη τους λέγοντας ύμνους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.