«Kεραυνοί» Ν.Τραμπ: «Δασμοί 11 δισ. δολαρίων σε ευρωπαϊκά προϊόντα – Τέλος η εκμετάλλευση»

«Kεραυνοί» Ν.Τραμπ: «Δασμοί 11 δισ. δολαρίων σε ευρωπαϊκά προϊόντα – Τέλος η εκμετάλλευση»

Την επιβολή δασμών σε ευρωπαϊκά προϊόντα, αξίας 11 δισ. δολαρίων, ανακοίνωσε μέσω twitter o Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ.

Στη δήλωσή του, αναφέρει ότι «οι ΗΠΑ θα επιβάλουν τώρα δασμούς ύψους 11 δισ. σε ευρωπαϊκά προϊόντα, ύστερα από τα ευρήματα του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου ότι οι επιχορηγήσεις της ΕΕ στην Airbus έχουν επηρεάσει τις ΗΠΑ. Η ΕΕ είχε πλεονέκτημα εις βάρος των ΗΠΑ τόσα χρόνια. Σύντομα αυτό θα σταματήσει».

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, οι υπηρεσίες του αντιπροσώπου των ΗΠΑ για το εμπόριο (USTR) έδωσαν στη δημοσιότητα έναν ευρύ κατάλογο προϊόντων που παράγονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση -από μεγάλα εμπορικά αεροσκάφη και τα ανταλλακτικά τους ως τα γαλακτοκομικά- στα οποία προτείνεται να επιβληθούν πρόσθετοι δασμοί, σε αντίποινα για τις ευρωπαϊκές κρατικές ενισχύσεις στην Airrbus.

Ο προκαταρκτικός κατάλογος περιλαμβάνει προϊόντα προέλευσης ΕΕ, στα οποία ίσως επιβληθούν επιπλέον δασμοί εξαιτίας των ευρωπαϊκών ενισχύσεων στην Airbus, για τις οποίες ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου (ΠΟΕ) διαπίστωσε ότι έχουν «αρνητικές επιπτώσεις» στις ΗΠΑ, ανέφεραν οι υπηρεσίες του USTR στην ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Κατά την ίδια πηγή, οι ενισχύσεις αυτές υπολογίζεται ότι προκαλούν στις ΗΠΑ ζημίες, ύψους 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σε απολεσθείσες εμπορικές συναλλαγές σε ετήσια βάση.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1115578769518018560


Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.