Ο Ντ.Τραμπ πανηγυρίζει για τη νίκη του Νετανιάχου στις εκλογές: «Συγχαρητήρια στον φανταστικό σύμμαχο και φίλο»

Ο Ντ.Τραμπ πανηγυρίζει για τη νίκη του Νετανιάχου στις εκλογές: «Συγχαρητήρια στον φανταστικό σύμμαχο και φίλο»

Τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών στο Ισραήλ, που φέρουν νικητή τον «φίλο» του, τον απερχόμενο πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, αυξάνουν τις πιθανότητες για την επίτευξη ειρήνης στη Μέση Ανατολή, εκτίμησε σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

«Πιστεύω ότι έχουμε μεγαλύτερες πιθανότητες να πετύχουμε (την ειρήνη) τώρα που ο Μπίμπι κέρδισε», είπε ο Τραμπ μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο. Ο Τραμπ αναφερόταν στο ειρηνευτικό σχέδιο που εκπονούν οι συνεργάτες του από την ανάληψη των καθηκόντων του, το περιεχόμενο του οποίου έχει τηρηθεί μυστικό.

«Θέλω να συγχαρώ τον Μπίμπι Νετανιάχου (…) Είναι ίσως λίγο νωρίς, αλλά προφανώς κέρδισε», συνέχισε ο Τραμπ, χαρακτηρίζοντάς τον «φανταστικό σύμμαχο» και «φίλο».

«Το γεγονός ότι ο Μπίμπι κέρδισε… Πιστεύω ότι θα δούμε να συμβαίνουν πράγματα όσον αφορά την ειρήνη», πρόσθεσε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ενδέχεται να παρουσιάσει σύντομα το αμερικανικό ειρηνευτικό σχέδιο. «Δεν έδωσα ποτέ υποσχέσεις αλλά όλος ο κόσμος έλεγε ότι ήταν αδύνατον να πετύχουμε την ειρήνη στη Μέση Ανατολή μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων. Πιστεύω ότι έχουμε μια ευκαιρία», υποστήριξε ο πρόεδρος.

Με βάση τις προβλέψεις των ισραηλινών μέσων ενημέρωσης, που βασίζονται στην καταμέτρηση του 97% των ψήφων, το Λικούντ, το κόμμα του Νετανιάχου, κερδίζει 35 έδρες στην Κνεσέτ, όσες και το κεντροδεξιό κόμμα Γαλάζιο-Λευκό του Μπένι Γκαντζ. Όμως ο Νετανιάχου φαίνεται ότι εξασφαλίζει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, με 65 έδρες, χάρη στα μικρότερα συντηρητικά και θρησκευτικά κόμματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο τελευταίος γύρος των ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων κατέρρευσε το 2014.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.