ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Στήριξη ΗΠΑ στην Ιαπωνία για τα νησιά Σενκάκου

Στήριξη ΗΠΑ στην Ιαπωνία για τα νησιά Σενκάκου

  Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, προειδοποίησε εμμέσως την Κίνα να μην αμφισβητήσει την κυριότητα της Ιαπωνίας στα αμφισβητούμενα από το Πεκίνο νησιά Σενκάκου.

  Η Κλίντον δήλωσε ότι η περιοχή είναι υπό τον έλεγχο της Ιαπωνίας και ως εκ τούτου προστατεύεται από τη συνθήκη ασφάλειας των ΗΠΑ με το Τόκιο.

  «Είμαστε αντίθετοι σε οποιεσδήποτε μονομερείς ενέργειες που επιδιώκουν να υπονομεύσουν την ιαπωνική διοίκηση (στα νησιά)» δήλωσε χαρακτηριστικά η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ιάπωνα ομόλογό της, Φούμιο Kισίντα, στην Ουάσινγκτον.

  «Θέλουμε να δούμε την Κίνα και την Ιαπωνία να επιλύσουν αυτό το θέμα ειρηνικά, μέσω του διαλόγου. Δεν θέλουμε να δούμε οιαδήποτε δράση που θα ήταν δυνατόν να αυξήσει την ένταση ή να οδηγήσει σε λανθασμένη εκτίμηση, που θα μπορούσε να υπονομεύσει την ειρήνη, την ασφάλεια και την οικονομική ανάπτυξη σε αυτήν την περιοχή» πρόσθεσε η Κλίντον.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.