«Πυρά» Κιμ Γιονγκ Ουν σε ΗΠΑ: «Αλλάξτε στάση…»

«Πυρά» Κιμ Γιονγκ Ουν σε ΗΠΑ: «Αλλάξτε στάση…»

Κάλεσμα στις ΗΠΑ για άμεση αλλαγή στάσης απηύθυνε ο Κιμ Γιονγκ Ουν, τονίζοντας παράλληλα ότι θα συναντηθεί εκ νέου με τον Ντόναλντ Τραμπ όταν αυτός θα είναι «κατάλληλα προετοιμασμένος».

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας δήλωσε ότι θα περιμένει μέχρι το τέλος του έτους για να αποφασίσουν οι ΗΠΑ. «Αυτό που χρειάζεται είναι οι ΗΠΑ να σταματήσουν τον σημερινό τρόπο σχεδιασμού τους και να έρθουν σε μας με έναν νέο σχεδιασμό, τόνισε ο Κιμ Γιονγκ Ουν σε ομιλία του στην Ανώτατη Λαϊκή Συνέλευση.

Ο Τραμπ και ο Κιμ έχουν συναντηθεί δύο φορές, στο Ανόι τον Φεβρουάριο και στη Σιγκαπούρη τον περασμένο Ιούνιο, αλλά δεν υπήρξε συμφωνία για την άρση των κυρώσεων σε αντάλλαγμα της εγκατάλειψης των πυρηνικών και των πυραυλικών προγραμμάτων της Βόρειας Κορέας. Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε την Πέμπτη ότι είναι ανοικτός να συναντηθεί ξανά με τον Κιμ. Όμως, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας δήλωσε ότι το αποτέλεσμα των συνομιλιών στο Ανόι τον ανάγκασε να αμφισβητήσει τη στρατηγική που ασπάστηκε πέρυσι για διεθνή συμμετοχή και οικονομική ανάπτυξη.

«Η δεύτερη διάσκεψη κορυφής στο Ανόι τον Φεβρουάριο έγειρε έντονα ερωτήματα σχετικά με το εάν τα βήματα που πήραμε με τη στρατηγική μας απόφαση ήταν σωστά και μας έδωσε ένα αίσθημα προειδοποίησης ακόμα και για το αν η Ουάσινγκτον προσπαθεί στα αλήθεια να βελτιώσουν τη σχέση της Βόρειας Κορέας και των ΗΠΑ», δήλωσε ο Κιμ και συμπλήρωσε ότι οι ΗΠΑ προσήλθαν στο Ανόι με εντελώς ανέφικτα σχέδια και ότι «δεν ήταν πραγματικά έτοιμοι να καθίσουν μαζί μας πρόσωπο με πρόσωπο και να λύσουν το πρόβλημα».

«Με αυτό τον τρόπο σκέψης, οι ΗΠΑ δεν θα μπορέσουν να μας μετακινήσουν ούτε κατά το ελάχιστο και ακόμη αν καθίσουν μαζί μας εκατοντάδες, χιλιάδες φορές δεν θα μπορέσουν να πάρουν επ’ ουδενί αυτό που θέλουν», προειδοποίησε ο Κιμ. Αν και δήλωσε ότι η προσωπική του σχέση με τον Τραμπ παραμένει καλή, συμπλήρωσε ότι δεν τον ενδιαφέρει καθόλου μια τρίτη σύνοδος κορυφής, αν πρόκειται για επανάληψη της συνόδου στο Ανόι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Οι ΗΠΑ τόνισαν πρόσφατα ότι ξανασκέφτονται μια τρίτη σύνοδο κορυφής Βόρειας Κορέας και ΗΠΑ και υπονοούν εντόνως την επίλυση προβλημάτων μέσω διαλόγου. Αλλά εξακολουθούν να αγνοούν τον βασικό τρόπο των νέων σχέσεων, συμπεριλαμβανομένης της απόσυρσης εχθρικών πολιτικών και πιστεύουν εσφαλμένα ότι αν μας πιέσουν στο μέγιστο, μπορούν να μας υποτάξουν», τόνισε ο Κιμ Γιονγκ Ουν, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.