Η ατάκα του Ζ.Μπολσονάρου που εξόργισε το Ισραήλ

Η ατάκα του Ζ.Μπολσονάρου που εξόργισε το Ισραήλ

Ο δεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου προκάλεσε την οργή του Ισραήλ δηλώνοντας ότι η γενοκτονία των Εβραίων από τους Ναζί κατά το B’ Παγκόσμιο Πόλεμο μπορεί να συγχωρεθεί.

Τον περασμένο μήνα, ο Μπολσονάρου πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ κατά τη διάρκεια της οποίας είπε ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία» ότι ο ναζισμός ήταν ένα αριστερό κίνημα, αφού επισκέφθηκε το μνημείο και μουσείο του Ολοκαυτώματος Γιάντ Βάσεμ στο Ισραήλ.

Μιλώντας την Πέμπτη σε μια ομάδα Βραζιλιάνων ευαγγελιστών στο Ρίο ντε Τζανέιρο, ο Βραζιλιάνος πρόεδρος δήλωσε: «Μπορούμε να συγχωρούμε, αλλά δεν μπορούμε να ξεχνούμε. Αυτή είναι η διατύπωση μου. Εκείνοι που ξεχνούν το παρελθόν τους είναι καταδικασμένοι να μην έχουν μέλλον», είπε.

«Δεν θα συγχωρήσουμε ποτέ και δεν θα ξεχάσουμε ποτέ» ήταν η αντίδραση με ανάρτηση στο twitter από τον πρόεδρο του Ισραήλ, Ρεουβέν Ρίβλιν χωρίς ωστόσο να αναφέρει το όνομα του Μπολσονάρου. «Είτε πρόκειται για άτομα ή οργανώσεις, αρχηγοί κομμάτων, ή αρχηγοί κρατών, κανείς δεν θα διατάξει την συγχώρεση του εβραϊκού λαού, ούτε αυτό μπορεί να αποκτηθεί μέσα από κανένα συμφέρον», τόνισε ο Ισραηλινός πρόεδρος, ο ρόλος του οποίου είναι κατά κύριο λόγο εθιμοτυπικός, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Με ξεχωριστή του ανακοίνωση το μουσείο του Ολοκαυτώματος Γιάντ Βάσεμ ανέφερε: «Κανείς δεν έχει τον ρόλο να αποφασίζει ποιος μπορεί να συγχωρεθεί και κατά πόσον πρέπει να υπάρξει συγχώρεση για τα εγκλήματα του Ολοκαυτώματος».

Δεν υπήρξε άμεση απάντηση από τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, με τον οποίο ο Μπολσονάρου έχει καλλιεργήσει στενούς δεσμούς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ήταν από τους λίγους παγκόσμιους ηγέτες που μετέβησαν στη Μπραζίλια τον Ιανουάριο για να παραστεί στην ορκωμοσία του ακροδεξιού ηγέτη και εν μέσω προεκλογικής περιόδου ο Βραζιλιάνος πρόεδρος πραγματοποίησε τριήμερη επίσκεψη σε μια προσπάθεια ώθησης της εκστρατείας του Νετανιάχου για την επανεκλογή του στις εκλογές της 9ης Απριλίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.