ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Ο Ραχόι προειδοποιεί ότι θα τιμωρήσει όσα μέλη του κόμματος εμπλέκονται σε υποθέσεις διαφθοράς

Ο Ραχόι προειδοποιεί ότι θα τιμωρήσει όσα μέλη του κόμματος εμπλέκονται σε υποθέσεις διαφθοράς

Ο Ισπανός πρωθυπουργός, Μαριάνο Ραχόι διαβεβαίωσε σήμερα ότι δεν θα διστάσει να τιμωρήσει αυστηρά όσα μέλη του Λαϊκού Κόμματος καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα, μετά την αποκάλυψη ενός νέου σκανδάλου διαφθοράς, την Παρασκευή.

“Δυστυχώς, σήμερα το κόμμα μας αμφισβητείται. Σας ζητώ να είστε ψύχραιμο. Το Λαϊκό Κόμμα ανέκαθεν ενεργούσε με διαφάνεια”, τόνισε ο Ραχόι μιλώντας σε συγκέντρωση στην Αλμερία, μία ημέρα μετά τη διαδήλωση κατά της διαφθοράς που οργανώθηκε στη Μαδρίτη.

“Εάν ακούσω ποτέ να μιλούν για παρατυπίες ή για απρεπή συμπεριφορά των μελών του κόμματος, δεν θα διστάσω να δράσω. Πρέπει να είμαστε υποδειγματικοί στη συμπεριφορά μας (…) γιατί αυτό περιμένουν από εμάς οι άνθρωποι. Πολλοί Ισπανοί περνούν μια πολύ δύσκολη περίοδο και δεν γίνεται να ζητάμε θυσίες από τους συμπατριώτες μας παρά μόνο αν διαπιστώνουν ότι η στάση μας είναι υπεράνω πάσης υποψίας”, τόνισε.

Την Παρασκευή η εφημερίδα El Mundo υποστήριξε σε δημοσίευμά της ότι επί 20 χρόνια ηγετικά στελέχη του Λαϊκού Κόμματος λάμβαναν μη δηλωμένους μισθούς, κυρίως από ιδιωτικές εταιρείες. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η οποία επικαλείται “έγκυρες” πηγές εντός του κόμματος, ο πρώην ταμίας του, ο Λουίς Μπαρθένας, μοίραζε επί δύο δεκαετίες φακελάκια που περιείχαν από 5.000 έως 15.000 ευρώ σε ηγετικά στελέχη του Λαϊκού Κόμματος.

Στο δημοσίευμα υπογραμμίζεται ότι ο ίδιος ο Ραχόι δεν έλαβε ποτέ τέτοιο “συμπληρωματικό” μισθό και μάλιστα το 2009 έδωσε εντολή να σταματήσει αυτή η πρακτική.

Σύμφωνα με τον ισπανικό Τύπο, ο Μπαρθένας μαζί με “άλλα άτομα” μέχρι το 2009 διατηρούσε στην Ελβετία έναν τραπεζικό λογαριασμό με καταθέσεις 22 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι αποκαλύψεις αυτές προκάλεσαν σάλο στη Μαδρίτη και το βράδυ της Παρασκευής εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στην πρωτεύουσα καταγγέλοντας τη διαθφορά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.