ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

ΗΠΑ: Δύο τελετές ορκωμοσίας για τον Ομπάμα

ΗΠΑ: Δύο τελετές ορκωμοσίας για τον Ομπάμα

Ξεκινά επισήμως σήμερα η δεύτερη θητεία του Μπαράκ Ομπάμα στην προεδρία των ΗΠΑ, με την ιδιωτική τελετή ορκωμοσίας του στον Λευκό Οίκο υπό την περιορισμένη παρουσία μέσων ενημέρωσης.

Τη Δευτέρα θα ακολουθήσει η δημόσια ορκωμοσία του, ενώπιον πλήθους Αμερικανών, έξω από το Καπιτώλιο με την πατροπαράδοτη λαμπρότητα και τις μεγαλειώδεις εκδηλώσεις.

Στην πραγματικότητα η σημερινή ορκωμοσία είναι αυτή που έχει ισχύ, καθώς το αμερικανικό Σύνταγμα υπαγορεύει ο πρόεδρος να ορκιστεί στις 20 Ιανουαρίου.Ο πρόεδρος αναμένεται στις 11:55 ώρα Ουάσιγκτον (16:55 GMT) στο «μπλε δωμάτιο» σε ένα σχετικά περιορισμένο χώρο, όπου τελετουργικά, θα ορκιστεί πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Οι δύο τελετές είναι αναγκαίες διότι σύμφωνα με το αμερικανικό σύνταγμα, η θητεία του προέδρου τελειώνει το μεσημέρι της 20ης Ιανουαρίου και αυτομάτως πρέπει να ξεκινήσει η νέα.

Για την αυριανή τελετή έχουν κινητοποιηθεί δεκάδες χιλιάδες μέλη των δυνάμεων ασφαλείας. Ο Ομπάμα θα απευθυνθεί στους πολίτες που αναμένεται να συρρεύσουν στο Καπιτώλιο, παρά το γεγονός ότι η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 5 βαθμούς κελσίου.

Κατά τη διάρκεια της ιστορικής πρώτης ορκωμοσίας του Ομπάμα τον Ιανουάριο του 2009, σχεδόν δύο εκατομμύρια άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί για να δουν τον πρώτο αφροαμερικανό πρόεδρο να αναλαμβάνει τα ηνία της χώρας.

Φέτος, οι διοργανωτές αναμένουν περίπου το μισό ή το ένα τρίτο του αριθμού αυτού.

Ο Μπαράκ Ομπάμα ετοιμάζεται την Κυριακή, για την έναρξη της δεύτερης θητείας του ως πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, με την πρώτη τελετή ορκωμοσίας που θα γίνει στο Λευκό Οίκο και πριν από τις μεγαλειώδεις εκδηλώσεις και την ενώπιον εκατομμυρίων αμερικανών, επίσημη ορκωμοσία του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.