Δημοσκόπηση φέρνει την πατριωτική Δεξιά δεύτερο κόμμα στις εκλογές για το ευρωκοινοβούλιο

Δημοσκόπηση φέρνει την πατριωτική Δεξιά δεύτερο κόμμα στις εκλογές για το ευρωκοινοβούλιο

Η μεγάλη άνοδος της πατριωτικής Δεξιάς δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα σημαδέψει τις φετινές ευρωεκλογές στην Ευρώπη.

Σε σύνολο 751 εδρών στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο εάν ενώνονταν σε όλη την Ευρώπη π.χ. από το Fidesz το κόμμα του Ορμπάν στην Ουγγαρία μέχρι τον «Εθνικό Συναγερμό» της Μαρί Λεπέν στη Γαλλία και το VOX στην Ισπανία και από τη Λέγκα στην Ιταλία μέχρι το AfD στη Γερμανία θα συγκέντρωναν 173 έδρες, που αντιστοιχούν στο 23% των ευρωβουλευτών σε σύνολο 751.

Να σημειωθεί ότι σε αυτά συμπεριλαμβάνονται οι 27 ευρωβουλευτές του Salvini με την Lega στην Ιταλία, το εθνικό κόμμα της Le Pen 20 έδρες, το AfD στην Γερμανία 11 έδρες.

Εάν ενωθούν όλα τα κόμματα της «Λαϊκής Δεξιάς’ που ασπάζονται τα εθνικά ιδεώδη τότε είναι δεύτερο κόμμα στην Ευρώπη με 173 έδρες, έναντι 180 εδρών του Λαϊκού Κόμματος και 149 εδρών των σοσιαλιστών.

Στις ευρωεκλογές η κεντροδεξιά θα υποστεί πίεση αλλά χωρίς να χάσει την πρωτοκαθεδρία.

Οι σοσιαλιστές θα υποστούν ισχυρή πίεση στα εκλογικά τους αποτελέσματα. Ο μεγάλος κερδισμένος με την μεγαλύτερη αύξηση θα είναι οι πατριώτες Δεξιοί.

Αρχικώς οι αγορές μετά τις ευρωεκλογές θα αντιδράσουν με προβληματισμό.Οικονομία και αγορές θα επιβραδύνουν καθώς δεν έχουν κατανοήσει τον ρόλο των εθνικιστών.

Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι οι εθνικιστές θέλουν να διαλύσουν την ευρωζώνη και το ευρώ και να επανέλθουν στα εθνικά νομίσματα. Οι σκληροί Δεξιοί είναι θιασώτες της υγιούς οικονομίας, των ισχυρών τραπεζών και των ακόμη ισχυρότερων επιχειρήσεων.

Σχεδόν κανένα εθνικό κόμμα δεν θέλει την άμεση έξοδο από το ευρώ και όλα υποστηρίζουν την ελεύθερη αγορά με κανόνες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.