ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Οργισμένα tweets από το Ντοναλντ Τραμπ μετά τη δημοσιοποίηση επεξαργασμένου αντιγράφου της έκθεσης Μάλερ

Οργισμένα tweets από το Ντοναλντ Τραμπ μετά τη δημοσιοποίηση επεξαργασμένου αντιγράφου της έκθεσης Μάλερ

Με «κύμα» oργισμένων tweets αντέδρασε ο Ντόναλντ Τραμπ στη δημοσιοποίηση επεξεργασμένου κειμένου της έκθεσης του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερ Μάλερ.

Τον εκνευρισμό του εξέφρασε με φόντο την δημοσιοποίηση επεξεργασμένου αντιγράφου της έκθεσης του Ρόμπερτ Μάλερ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ο οποίος βρίσκεται σε πασχαλινές διακοπές στο ιδιωτικό του θέρετρο Mar-a-Lago στην Φλόριντα, έκανε λόγο – και πάλι μέσω Twitter- για ένα «ουσιαστικά αμφιλεγόμενο» έγγραφο.

Στο διήμερο που ακολούθησε τη δημοσιοποίηση της έκθεσης Μάλερ, ο Αμερικανός πρόεδρος προχώρησε σε σειρά αναρτήσεων εκδηλώνοντας τον εκνευρισμό του κατά βοηθών του, που έδωσαν κατάθεση στην ομάδα έρευνας του Μάλερ. Φυσικά δε δίστασε να χρησιμοποιήσει προσβολές για να περιγράψει τμήματα της έκθεσης, ενώ πρόσθεσε πως η έρευνα του Μάλερ δεν έπρεπε να είχε λάβει ποτέ έγκριση για να πραγματοποιηθεί.

«Επειδή ποτέ δεν συμφώνησα να καταθέσω, δεν ήταν απαραίτητο για εμένα να απαντάω σε δηλώσεις της “Έκθεσης” σχετικά με εμένα, ενώ το μεγαλύτερο μέρος των δηλώσεων αυτών είναι ανοησίες…, που έγιναν ώστε να κάνουν το άλλο πρόσωπο να φανεί καλό (ή να παρουσιάσουν εμένα ως κακό). Ήταν ένα ψέμα που ξεκίνησε παράνομα και έπρεπε ποτέ να πραγματοποιηθεί, ήταν ένα τεράστιο χάσιμο χρόνου, ενέργειας και χρημάτων. 30 εκατομμυρίων δολαρίων για την ακρίβεια», έγραψε μεταξύ άλλων ο Τραμπ στο Τwitter.

Αφού δημοσιοποίησε τις σκέψεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πρόεδρος Τραμπ πέρασε ένα μέρος της Μεγάλης Παρασκευής των Καθολικών στο West Palm Beach. Τον Αμερικανό πρόεδρο συνόδευε ο ραδιοφωνικός παρουσιαστής Ρας Λίμπο, αλλά και δύο φίλοι του, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Την επόμενη ημέρα, ο πρόεδρος Τραμπ είχε έναν ηπιότερο τόνο στις αναρτήσεις του στο Twitter, τηρώντας αποστάσεις από την επιθετική ρητορική του, ενώ επέλεξε την επίθεση στα ΜΜΕ. «Τα Μέσα Παραγωγής Fake News κάνουν οτιδήποτε μπορούν για να ξεσηκώσουν τις δημοσκοπήσεις κι όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούν, κάνοντας σπάνια αναφορά στο γεγονός ότι η Έκθεση Μάλερ είχε ως ουσιαστικό συμπέρασμά της το γεγονός ότι δεν υπήρξε συνωμοσία με τη Ρωσία» έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.

Παράλληλα, δημοσιοποίησε βίντεο για την έρευνα του Μάλερ, συμπεριλαμβάνοντας τον αριθμό των ημερών, αλλά και τον αριθμό των κλήσεων προς κατάθεση που έχουν εκδοθεί.

Η έκθεση του Μάλερ αναφέρεται στις προσπάθειες της Ρωσίας να επηρεάσει τις εκλογές του 2016. Ωστόσο, το γραφείο του ειδικού εισαγγελέα συμπέρανε ότι: «παρά το γεγονός ότι οι πιο ουσιαστικές νομικές ερωτήσεις απαντήθηκαν προσεγγίζοντας τις θέσεις των αρχών, η άσκηση ποινικής δίωξης θα αντιμετώπιζε δυσκολίες ως προς την απόδειξη ότι τα στελέχη της προεκλογικής εκστρατείας ή τα άτομα που συνδέονταν με αυτή, παρέβησαν ηθελημένα τον νόμο». Στην ίδια έκθεση αναφέρονται 11 περιπτώσεις πιθανής παρεμπόδισης του έργου της δικαιοσύνης, ενώ αφήνεται στα μέλη του Κογκρέσου η ανάλυση των ευρημάτων της έρευνας.

Η πολιτική διαχείριση της έρευνας Μάλερ προκαλεί πονοκέφαλο στους Δημοκρατικούς. Η Δημοκρατική Γερουσιαστής Ελίζαμπεθ Γουόρεν, από το στρατόπεδο των υποψηφίων διεκδικητών του προεδρικού χρίσματος για τις κάλπες του 2020, υποστηρίζει την έναρξη διαδικασίας αμφισβήτησης άσκησης των προεδρικών εξουσιών από τον Τραμπ, ενώ η επίσημη ηγεσία του κόμματος στο Κογκρέσο, είναι πιο συγκρατημένη.

Η υπεύθυνη Τύπου της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ Κέιλι Μαϊκνάνι ανέφερε σε ανακοίνωσή της προς το ABC News ότι η Γουόρεν «είναι τόσο απελπισμένη για να διασώσει την καταρρέουσα προεκλογική εκστρατεία της, που επιθυμεί να αποσταθεροποιήσει και να διαιρέσει την χώρα, προκειμένου να το επιτύχει».

Η δημοσιοποίηση της επεξεργασμένης έκθεσης του Μάλερ, από το υπουργείο Δικαιοσύνης την προηγούμενη Πέμπτη, ακολούθησε την δημοσιοποίηση τετρασέλιδης σύνοψης του υπουργού Δικαιοσύνης Ουίλιαμ Μπαρ, η οποία, σύμφωνα με τα όσα είχε γράψει ο ίδιος, περιέγραφε τα «κυριότερα συμπεράσματα» της έρευνας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Καθώς τα μέλη του Κογκρέσου άρχισαν να αναλύουν τα στοιχεία που παρουσίαζε το επεξεργασμένο κείμενο της έκθεσης Μάλερ, η Κέλιαν Κόνγουεϊ υψηλόβαθμη σύμβουλος του Λευκού Οίκου δήλωνε ότι επρόκειτο «για την καλύτερη ημέρα» της προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.