ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Όταν ο Σάντσεθ αποκαλούσε «ψεύτη» τον Α.Τσίπρα (φώτο-βίντεο)

Όταν ο Σάντσεθ αποκαλούσε «ψεύτη» τον Α.Τσίπρα (φώτο-βίντεο)

Λίγες ώρες μετά τις Ισπανικές εκλογές που ανέδειξαν μεγάλο νικητή τον σοσιαλιστή Πέδρο Σάντσεθ, ο Αλέξης Τσίπρας έσπευσε να πανηγυρίσει για τη νίκη του, αποφεύγοντας παράλληλα την οποιαδήποτε αναφορά στον καταποντισμό των Podemos του Πάμπλο Ιγκλέσιας με τον οποίον εμφανίζονταν αγκαλιά στις πάλαι ποτέ προεκλογικές εκστρατείες του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η επικράτηση των προοδευτικών δυνάμεων στην Ισπανία και η κατάρρευση του δεξιού PP είναι μήνυμα ελπίδας. Ας μη βιάζονται κάποιοι να προκαταλάβουν την επικράτηση της δεξιάς στην Ευρώπη» έγραψε στο Twitter ο Αλέξης Τσίπρας σχολιάζοντας τη νίκη του Πέδρο Σάντσεθ.

Δείτε την ανάρτησή του Αλέξη Τσίπρα:


Ωστόσο, αυτό που αποσιωπούν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός δεν… τρέφει τα ίδια αισθήματα για τον Έλληνα ομόλογο του. Για την ακρίβεια, όσα είχε πει δημόσια στο παρελθόν για τον Αλέξη Τσίπρα ο Πέδρο Σάντσεθ δεν είναι καθόλου κολοκευτικά για τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Ήταν μέσα Ιουλίου του 2015, λίγες ημέρες μετά το αλήστου μνήμης δημοψήφισμα και την περίφημη -και διεθνή πια- kolotumba, όταν ο Πέδρο Σάντσεθ από το βήμα του Παλάθιο ντε λας Κόρτες, του ισπανικού κοινοβουλίου επιτέθηκε στον τότε πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι χαρακτηρίζοντάς τον «τόσο ψεύτη όσο και ο Τσίπρας»!

Επί λέξει, ο Πέδρο Σάντσεθ είπε: «Όπως ο Τσίπρας είπε ψέματα στους Έλληνες, έτσι και ο Ραχόι είπε ψέματα στους Ισπανούς». Η φράση αυτή -που αφήνει έκθετο τον Αλέξη Τσίπρα- ακούγεται στο 00:58 του βίντεο που ακολουθεί:

Προφανώς και δεν έφθανε στον ηγέτη του σοσιαλιστικού κόμματος η απαξιωτική αναφορά στον Έλληνα πρωθυπουργό εντός της ισπανικής Βουλής. Ο Πέδρο Σάντσεθ επανήλθε και μέσω twitter γράφοντας: «Ο Τσίπρας θα καταλήξει σαν εσάς, παραβιάζοντας το εκλογικό του πρόγραμμα: Ο Τσίπρας είπε ψέματα στους Έλληνες όπως ο Ραχόι είπε στους Ισπανούς».

Δείτε την ανάρτησή του:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.