ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Ο Τζον Κέρι για τη νέα αμερικανική εξωτερική πολιτική

Ο Τζον Κέρι για τη νέα αμερικανική εξωτερική πολιτική

  Ο Αμερικανός Γερουσιαστής Τζον Κέρι, που χρίστηκε από τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα νέος υπουργός Εξωτερικών, υποστήριξε κατά την ακρόασή του για την έγκριση του διορισμού του από τη Γερουσία, πως η αμερικανική διπλωματία επί των ημερών του δεν πρόκειται να περιοριστεί στην αποστολή στρατευμάτων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών στο εξωτερικό.

  «Η αμερικανική εξωτερική πολιτική δεν προσδιορίζεται μόνο από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και την ανάπτυξη» στρατιωτικών δυνάμεων, επισήμανε ο Κέρι μιλώντας ενώπιον της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας.

  Απηχώντας την ομιλία του Ομπάμα κατά την τελετή ορκωμοσίας του για την ανάληψη της δεύτερης θητείας του στον Λευκό Οίκο, την περασμένη Δευτέρα, ο Κέρι πρόσθεσε πως «το ζωτικής σημασίας θέμα της αλλαγής του κλίματος» θα αποτελέσει προτεραιότητα της αμερικανικής διπλωματίας.

  Ο δημοκρατικός Γερουσιαστής υπογράμμισε ιδιαίτερα πως η Ουάσιγκτον «θα κάνει τα πάντα» ώστε το Ιράν να μην αποκτήσει ποτέ ατομικά όπλα: «ο πρόεδρος το δήλωσε κατηγορηματικά: θα κάνουμε ό,τι μπορούμε να κάνουμε για να εμποδίσουμε το Ιράν να αποκτήσει ατομικά όπλα.

  «Το επαναλαμβάνω σήμερα κι εδώ: η πολιτική μας δεν θα αφορά πλέον να εμποδίσουμε, αλλά να αποτρέψουμε κι η ώρα ήλθε», πρόσθεσε.

  «Ο πρόεδρος Ομπάμα το έχει επισημάνει επανειλημμένως πως προτιμά μία διπλωματική λύση και θα εργασθώ ώστε να προσφέρω στη διπλωματία κάθε δυνατότητα προκειμένου να επιτύχει. Όμως κανείς δεν πρέπει να τρέφει αυταπάτες όσον αφορά την αποφασιστικότητά μας να μειώσουμε τον πυρηνικό κίνδυνο», υπερθεμάτισε ο Κέρι.

  Ο ηλικίας 69 ετών Κέρι είχε διεκδικήσει το 2004 την προεδρία αναμετρώμενος με τον Τζορτζ Ουόκερ Μπους. Κατόπιν για τέσσερα χρόνια υπήρξε πρόεδρος της ισχυρής επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.