ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Μια “σκληρή προσωπικότητα” στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στις ΗΠΑ

Μια “σκληρή προσωπικότητα” στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στις ΗΠΑ

  Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα πρόκειται να τοποθετήσει την ομοσπονδιακή εισαγγελέα Μέρι Τζο Ουάιτ επικεφαλής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (SEC), όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

  Η επιλογή αυτή καταδεικνύει ότι η προεδρία έχει την πρόθεση να αναθέσει σε μια σκληρή προσωπικότητα την εποπτεία των συναλλαγών στην Γουόλ Στριτ, σχολιάζει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

  Η Ουάιτ, πρώην εισαγγελέας της Νότιας Περιφέρειας της Νέας Υόρκης, έγινε γνωστή διώκοντας κατηγορούμενους για τρομοκρατία και διάφορα άλλα εγκλήματα. Θα είναι η τρίτη γυναίκα στη σειρά που αναλαμβάνει την ηγεσία της ισχυρής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

  Η Ουάιτ θα διαδεχθεί την Ελίς Ουόλτερ, η οποία ανέλαβε καθήκοντα μόλις τον Δεκέμβριο, όταν παραιτήθηκε η Μέρι Σαπάιρο.

  Εξάλλου, σύμφωνα με σημερινή δήλωση του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ ο πρόεδρος Ομπάμα σχεδιάζει να διατηρήσει στην ηγεσία της υπηρεσίας που είναι αρμόδιος για την προστασία των καταναλωτών στον χρηματοοικονομικό τομέα (Consumer Financial Protection Bureau, CFPB) τον Ρίτσαρντ Κόρντρεϊ. H Ομοσπονδιακή υπηρεσία είναι αρμόδια για την επιτήρηση τομέων όπως είναι αυτός των ενυπόθηκων δανείων, καθώς και των δανείων προς φοιτητές.

  Στην SEC η Μέρι Τζο Ουάιτ αναμένεται να επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις που προέβλεπε ο νόμος Ντοντ-Φρανκ (2010) με στόχο να αλλάξει ο τρόπος λειτουργίας στο χρηματιστήριο μετοχών, στη σκιά της κατάρρευσης της Lehman Brothers.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.