Ιταλία: Σάρωσε η Λέγκα στις περιοχές που πλήττονται από την παράνομη μετανάστευση

Ιταλία: Σάρωσε η Λέγκα στις περιοχές που πλήττονται από την παράνομη μετανάστευση

Η Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι, του μεγάλου νικητή των ευρωεκλογών στην Ιταλία με ποσοστό 34% των ψήφων, ψηφίστηκε με μεγάλα ποσοστά από τους εκλογείς στα «καυτά σημεία» της παράνομης μετανάστευσης, από τη Λαμπεντούζα (νότια) μέχρι τη Βεντιμίλια (βορειοδυτικά).

Στη Λαμπεντούζα, το ιταλικό νησί που βρίσκεται πιο κοντά στις ακτές της Λιβύης και όπου εξακολουθούν να φθάνουν σκάφη με παράνομους μετανάστες η Λέγκα εξασφάλισε το 45,8% των ψήφων, πολύ περισσότερες από το Δημοκρατικό Κόμμα (PD, κεντροαριστερά).

Το PD, ωστόσο, είχε ως υποψήφιό του Πιέτρο Μπαρτόλο, τον γιατρό της Λαμπεντούζα που έγινε διάσημος με το ντοκιμαντέρ «Fuocoammare» («Φωτιά στη θάλασσα»).

Η Λέγκα εξασφάλισε επίσης το 44% των ψήφων στη Βεντιμίλια, τη συνοριακή κοινότητα στην ακτή της Λιγουρίας απ΄όπου διέρχονται εδώ και χρόνια πλήθη παράνομων μεταναστών που προσπαθούν να φθάσουν στη Γαλλία, και 41% στην Μπαρντονέκια, τον τελευταίο σταθμό όσων τολμούν την ορεινή διέλευση.

Στην Καλαβρία (νότια), προπύργιο του Κινήματος Πέντε Αστέρων (M5S, αντισυστημικό), η Λέγκα ξεπέρασε τον κυβερνητικό σύμμαχό της στο Ριάτσε, επί μακρόν κέντρο υποδοχής παράνομων μεταναστών, ο πρώην δήμαρχος του οποίου όμως, ο Ντομένικο Λουκάνο, διώκεται για βοήθεια στην παράνομη μετανάστευση.

Σε αυτό το χωριουδάκι, η Λέγκα πήρε το 30% των ψήφων έναντι 26% για το M5S και 17% για το PD, που υποστήριξε τον Λουκάνο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.