Μπαν Κι-μουν: “Ο ΟΗΕ να αναλάβει τις ευθύνες του έναντι της Συρίας”

Μπαν Κι-μουν: “Ο ΟΗΕ να αναλάβει τις ευθύνες του έναντι της Συρίας”

  Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν κάλεσε από το 43ο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός το Συμβούλιο Ασφαλείας να ενωθεί και να αναλάβει τις ευθύνες του έναντι της Συρίας, για να αποφευχθεί η “καταστροφή” της χώρας αυτής με όλες τις συνέπειες που θα προκύψουν.

  “Είναι σημαντικό το Συμβούλιο Ασφαλείας να υπερβεί τα εμπόδια και να βρει μια ενότητα που θα καταστήσει δυνατή μια αποτελεσματική δράση”, δήλωσε ο Μπαν ενώ δίπλα του βρισκόταν ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον. Οι δύο άνδρες συμμετείχαν σε μια συζήτηση στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

  Διότι η “απαράδεκτη” εναλλακτική λύση, δεν είναι άλλη από την “καταστροφή της Συρίας με όλες τις περιφερειακές επιπτώσεις της”, επισήμανε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ.

  Η αδράνεια των μεγάλων δυνάμεων που συμμετέχουν στο Συμβούλιο Ασφαλείας θα σήμαινε “την παραίτηση από τη συλλογική ευθύνη μας να προστατεύουμε” τους λαούς, είπε ακόμη ο Μπαν, για τον οποίο ο διάλογος είναι ακόμη δυνατός με τη Συρία.

  Ο ΓΓ του ΟΗΕ εξέφρασε μια ακόμη φορά την υποστήριξή του προς τον διεθνή μεσολαβητή για τη Συρία, Λάκνταρ Μπραχίμι. Ο τελευταίος δέχτηκε πρόσφατα έντονες επικρίσεις από τις αρχές της Συρίας και η διαμεσολάβησή του δεν φαίνεται να έχει σημειώσει καμία πρόοδο, τροφοδοτώντας τις φήμες για μια πιθανή παραίτησή του. Ο Μπραχίμι θα απευθυνθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας την Τρίτη στη Νέα Υόρκη.

  Η συριακή σύγκρουση έχει προκαλέσει “πολύ περισσότερους” από 60.000 νεκρούς στους 22 μήνες που διαρκεί η κρίση αυτή, επιβεβαίωσε ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών.

  Ο Μπαν είπε πως θέλει να πιστεύει ωστόσο ότι μια πολιτική λύση είναι ακόμα δυνατή. “Όσο δύσκολη και αν είναι η κατάσταση, πρέπει να εργαστούμε προς την κατεύθυνση μιας πολιτικής λύσης”, τόνισε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.