ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Δέσμευση ΗΠΑ για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας 10 εκατ.$ στη Συρία

Δέσμευση ΗΠΑ για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας 10 εκατ.$ στη Συρία

Οι ΗΠΑ δεσμεύτηκαν χθες για την χορήγηση επιπλέον 10 εκατομμυρίων δολαρίων για να βοηθήσουν στον εφοδιασμό με αλεύρι των αρτοποιείων στην βόρεια Συρία, σημειώνοντας παράλληλα ότι δεν φτάνει αρκετή ανθρωπιστική στους ανθρώπους που έχουν πληγεί από τον πόλεμο στη χώρα και ότι θα απευθύνει έκκληση στα άλλα κράτη για να συμβάλουν περισσότερο.

Ο ΟΗΕ θα συγκαλέσει μια δεσμευτική διάσκεψη στο Κουβέιτ την Τετάρτη για να προσπαθήσει να εξασφαλίσει περισσότερα από 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια για τα εκατομμύρια των ανθρώπων στη Συρία που αντιμετωπίζουν μια, όπως την περιέγραψε, “ανθρωπιστική κατάσταση η οποία επιδεινώνεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς”.

«Όλη η βοήθεια ως σήμερα δεν είναι αρκετή και γι’αυτό θα πάμε στο Κουβέιτ για να αυξήσουμε σημαντικά τη βοήθειά μας και να καλέσουμε όλα τα έθνη να κάνουν ένα βήμα αυτήν την ώρα της ανάγκης και της κρίσης για τον συριακό λαό», δήλωσε η αξιωματούχος της USAID Νάνσι Λίντμποργκ.

Το αλεύρι θα δοθεί στα αρτοποιεία στο Χαλέπι, την επαρχία αυτή στο βόρειο τμήμα της Συρίας, με στόχο να παρέχεται το καθημερινό ψωμί σε 210.000 ανθρώπους για τους επόμενους πέντε μήνες.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι χρήζουν επισιτιστικής βοήθειας στη Συρία, όπου το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα (WFP) του οργανισμού έχει καταφέρει να παρέχει τροφή μόνον σε 1,5 εκατομμύριο Σύρους μηνιαίως, εξαιτίας των συγκρούσεων και της έλλειψης εταίρων στη χώρα που να μπορούν να διανείμουν την βοήθεια.

Εξάλλου σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, πολλά αρτοποιεία στη Συρία αναγκάστηκαν να κλείσουν επειδή η συριακή κυβέρνηση έχει σταματήσει τον εφοδιασμό σε καύσιμα και αλεύρι.

Ακτιβιστές της συριακής αντιπολίτευσης δηλώνουν επίσης ότι κυβερνητικά αεροσκάφη έχουν βάλει στο στόχαστρο τις ουρές που σχηματίζουν οι Σύροι για να πάρουν ψωμί. Περίπου 60 άνθρωποι σκοτώθηκαν, σύμφωνα με τους ίδιους, από αεροπορική επιδρομή που έπληξε αρτοποιείο στην κεντρική Συρία τον περασμένο μήνα.

Ο αμερικανός πρεσβευτής στη Συρία, Ρόμπερτ Φορντ, ο οποίος ανακλήθηκε από την Δαμασκό τον Φεβρουάριο του 2012, δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον θα δεχόταν με ικανοποίηση την χορήγηση βοήθειας από τη Ρωσία, κύριο υποστηρικτή του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

«Νομίζω ότι οι ΗΠΑ θα χαιρέτιζαν μια μεγάλη δέσμευση από τη Ρωσία για να βοηθήσει με την κρίση με τους Σύρους πρόσφυγες καθώς χρειάζεται όλες οι χώρες να εργαστούν από κοινού για να αντιμετωπιστεί αυτή η σοβαρή ανθρωπιστική κρίση», σημείωσε ο Φορντ.

Η Ρωσία έχει ασκήσει βέτο σε τρεις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που αποσκοπούσαν στην άσκηση πιέσεων στον Άσαντ για να δώσει τέλος στην αιματοχυσία στη χώρα του.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#artFoot {width:100%; margin:30px 0 30px 0;}
#artFoot td.l {vertical-align:middle}
#artFoot td.r {text-align:right;vertical-align:middle;}
#artFoot td.r a {color:blue; font-weight:bold; }
#artFoot td.r a:hover {text-decoration:none}
#artFoot td.r img {border:0px;vertical-align:middle}
#artFoot td.r table {width:100%; border-collapse:collapse; margin:0px; padding:0px }
#artFoot td.r table td {vertical-align:middle;height:72px; text-align:right; color:black; font-size:14px;}
#artFoot td.r table td span {font-size:12px; color:black}

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.