ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Παραίτηση Τ.Μέι – Την Δευτέρα ξεκινά η κούρσα για το νέο ηγέτη που θα οδηγήσει την Βρετανία οριστικά εκτός ΕΕ

Παραίτηση Τ.Μέι – Την Δευτέρα ξεκινά η κούρσα για το νέο ηγέτη που θα οδηγήσει την Βρετανία οριστικά εκτός ΕΕ

Μία Τερέζα Μέι τσακισμένη αποχωρεί σήμερα από την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος, καθώς δεν κατάφερε να κάνει πράξη την εντολή που της έδωσε ο βρετανικός λαός: Να βγάλει την χώρα από την ΕΕ.

Όμως, στις 24 Μαΐου, μπροστά στον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ, με δάκρυα στα μάτια, εγκατέλειψε την παρτίδα, αφού πέρασε μήνες επί ξυρού ακμής, ανάμεσα στην αποσύνθεση της κυβέρνησής της και τις φωνές που ζητούσαν την παραίτησή της.

Εάν η 62χρονη Τερέζα Μέι επισήμως παραμένει πρωθυπουργός εν αναμονή της εκλογής του διαδόχου της από τους Τόρις, δεν θα έχει πλέον τον έλεγχο επί των μεγάλων θεμάτων και ιδίως του Brexit, που κατέφαγε την θητεία της.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, παραιτήθηκε σήμερα από την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος, ανοίγοντας επισήμως την κούρσα για τη διαδοχή της.

H Μέι ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι πρόκειται να παραιτηθεί, μετά την αποτυχία της να οδηγήσει έγκαιρα τη Βρετανίας εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, βαθαίνοντας την πολιτική κρίση στη χώρα που παραμένει βαθιά διαιρεμένη μετά το δημοψήφισμα του 2016 για το Brexit.

Η Τερέζα Μέι θα συνεχίσει ως πρωθυπουργός έως ότου το κόμμα της εκλέξει νέο ηγέτη, που όπως όλα δείχνουν θα είναι ο Μπόρις Τζόνσον. Ο ίδιος ο Τζόνσον έχει ήδη ξεκαθαρίσει ότι θεωρεί οριστική την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου, με ή χωρίς συμφωνία.

Η διαδικασία αναμένεται να κρατήσει αρκετές εβδομάδες.

Η διορία για την κατάθεση υποψηφιοτήτων για την ηγεσία των Συντηρητικών λήγει στις 19.00 (ώρα Ελλάδας) τη Δευτέρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δεκατρείς υποψήφιοι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την ηγεσία των Συντηρητικών πριν καν αρχίσει η διαδικασία για τη διαδοχή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.