ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

«Πάγος» από Μέρκελ στην ευρωπαϊκή πορεία Βόρειας Μακεδονίας και Αλβανίας

«Πάγος» από Μέρκελ στην ευρωπαϊκή πορεία Βόρειας Μακεδονίας και Αλβανίας

Διάσταση απόψεων διαπιστώνεται μεταξύ των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού σε ό,τι αφορά την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Αλβανίας και της Βόρειας Μακεδονίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, με την Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ να απαντά αρνητικά στην επιθυμία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για άμεση έναρξη διαπραγματεύσεων με τις δύο χώρες.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα της Sueddeutsche Zeitung και του οικονομικού ειδησεογραφικού ιστότοπου finanzen.de, η κυρία Μέρκελ, μιλώντας χθες στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Bundestag, κατέστησε σαφές ότι μια σχετική απόφαση θα μπορούσε να ληφθεί από γερμανικής πλευράς το νωρίτερο τον Οκτώβριο.

«Λυπούμαι πολύ για το γεγονός ότι η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) απορρίπτει αυτό που είχε υποσχεθεί πριν από έναν χρόνο, να ξεκινήσουν τον Ιούνιο οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία», δηλώνει ο υφυπουργός Εξωτερικών Μίχαελ Ροτ (SPD) προς τη Sueddeutsche Zeitung και προσθέτει ότι οι δύο χώρες έχουν «κάνει τα μαθήματά τους». Με το βλέμμα «στη δική μας ασφάλεια και στη σταθερότητα της περιοχής είναι απαραίτητο να παραμείνουμε αξιόπιστοι και να στείλουμε θετικά μηνύματα. Όλα τα άλλα θα αποτελούσαν απροσεξία από την άποψη της εξωτερικής πολιτικής, τόνισε ο Γερμανός υφυπουργός.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Χθες πάντως, το γερμανικό ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο ενέκρινε, με τις ψήφους όλων των κομμάτων εκτός της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD) και της Αριστεράς, το Πρωτόκολλο Εισδοχής της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, υιοθετώντας την εισήγηση της κυβέρνησης, η οποία δήλωσε πεπεισμένη ότι η ένταξη της χώρας «θα συμβάλει στην ασφάλεια και τη σταθερότητα στον ευρωατλαντικό χώρο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.