ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Σ. Μαλάς: “Ο Αναστασιάδης να αποσύρει δηλώσεις για μεταφορά αερίου μέσω Τουρκίας”

Σ. Μαλάς: “Ο Αναστασιάδης να αποσύρει δηλώσεις για μεταφορά αερίου μέσω Τουρκίας”

Σε δηλώσεις προέβη ο έτερος υποψήφιος για την κυπριακή προεδρία Σταύρος Μαλάς για την μεταφορά φυσικού αερίου  δηλώνοντας τα κάτωθι :

Ο κος Αναστασιάδης δήλωσε ότι το φυσικό αέριο μπορεί να περάσει μέσω Τουρκίας στην Ευρώπη. Αυτό είναι μια πολύ επικίνδυνη άποψη, η οποία δείχνει πρώτα από όλα την ευκολία με την οποία ο κος Αναστασιάδης κινείται σε πολιτικούς εξευμενισμού της Τουρκίας.

Θέση μας είναι ότι καμία δυνατότητα δεν υπάρχει να περάσει το φυσικό αέριο μέσω Τουρκίας χωρίς πρότερη λύση του Κυπριακού. Αντίθετα θεωρούμε ότι η ανεύρεση υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ δημιουργεί ένα νέο μοχλό που μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση του Κυπριακού.

Το πρόσφατο δημοσίευμα του Economist ότι οι δανειστές της Κύπρου θα σπρώξουν προς την κατεύθυνση εγκατάστασης αγωγών που θα περνούν μέσω Τουρκία, είναι δηλωτικό των απόψεων που τείνουν να επικρατήσουν. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο οι πολιτικές δυνάμεις στην Κύπρο, πολύ περισσότερο οι υποψήφιοι για την προεδρία, πρέπει να είμαστε πάρα πολύ σαφείς και ξεκάθαροι.

Ζητούμε από τον κ. Αναστασιάδη να αποσύρει προηγούμενες του δηλώσεις που είναι βλαπτικές προς τα συμφέροντα του τόπου. Και για να διευκολύνουμε τον κ. Αναστασιάδη αναφέρουμε πως οι δηλώσεις του έγιναν ενώπιον των πρέσβεων κρατών μελών της ΕΕ στις 24 Οκτωβρίου του 2011 και λέει επί λέξει «τα αποθέματα φυσικού αερίου παρέχουν στην Τουρκία την ευκαιρία να καταστήσει τον αγωγό Ναμπούκο βιώσιμο».

Εμείς λέμε πως μια τέτοια εξέλιξη θα καταστήσει την Τουρκία ρυθμιστή της ροής του αερίου, πράγμα που εκμηδενίζει τα όποια πολιτικά όπλα δίνει το φυσικό αέριο στην Κύπρο.

Ένα άλλο θέμα στο οποίο δυστυχώς πρέπει να επανέλθουμε είναι η ατυχής επιλογή του κ. Λιλλήκα να επαναφέρει καθημερινά μια διάτρητη και καταστροφική σκέψη για το φυσικό αέριο.

Θα είμαι λακωνικός και σαφής. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να πουλήσουμε την ώρα που το κέδρος είναι σαφές και μετρήσιμο. Η επιμονή να πουλήσουμε τώρα είναι ξεπούλημα. Εμείς λέμε όχι σε κάθε πρόταση ξεπουλήματος. Τελεία και παύλα. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr            

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.