ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Μειώσεις προσωπικού στις βρετανικές ΕΔ

Μειώσεις προσωπικού  στις βρετανικές ΕΔ

Σύμφωνα με τον βρετανικό τύπο , η οροφή της ενεργής δύναμης θα μειωθεί κατά 5.300 άτομα αλλά θα υλοποιηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μην επηρεαστούν οι συνεχιζόμενες επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν. Όσοι από το προσωπικό βρίσκονται στη διαδικασία της προετοιμασίας για επιχειρησιακή ανάπτυξη στο Αφγανιστάν θα εξαιρεθούν από το μέτρο εκτός αν οι ίδιοι δηλώσουν εθελοντικά την επιθυμία αποστράτευσης αναφέρει η βρετανική ιστοσελίδαgazettelive.co.uk.

Επίσης, από τα μέτρα μείωσης εξαιρείται το προσωπικό το οποίο βρίσκεται στη διαδικασία ανάληψης από σοβαρούς τραυματισμούς που υπέστη κατά τη διάρκεια πολεμικών επιχειρήσεων, όπως επίσης και όσοι συμμετέχουν σε αυτές την παρούσα περίοδο. Αν όμως οι ίδιοι εκδηλώσουν την επιθυμία αποστράτευσης η παραπάνω εξαίρεση παύει να ισχύει.

Πάντως, παρά τις προαναφερθείσες προβλέψεις η εφαρμογή των μέτρων περικοπής της οροφής αναμένεται ότι θα καθυστερήσει την οριστικοποίηση των δυνάμεων που πρόκειται να αναπτυχθούν στο Αφγανιστάν  μέχρι τον Απρίλιο του 2013. Για να αποφευχθεί το ίδιο φαινόμενο εξ αρχής, αποκλείεται του μέτρου της αποστράτευσης και το προσωπικό που θα αναπτυχθεί στο Αφγανιστάν το φθινόπωρο του 2013, εκτός αν υποβληθεί αίτηση περί του αντιθέτου από τον ενδιαφερόμενο.

Αντίθετα οι οροφές της Βασιλικής Αεροπορίας και του Βασιλικού ναυτικού  δεν θα μεταβληθούν.

Η μείωση του προσωπικού του Βρετανικού στρατού εντάσσεται στον σχεδιασμό για τον περιορισμό της οροφής της ενεργού δύναμης σε 82.000 άτομα μέχρι το 2015.

Σύμφωνα με το βρετανικό υπουργείο Άμυνας, για να επιτευχθούν οι τεθείσες οροφές δεν αποκλείεται και νέος γύρος περικοπών τόσο στον βρετανικό Στρατό, όσο και το ιατρικό και οδοντιατρικό προσωπικό της βασιλικής Αεροπορίας και του βασιλικού Ναυτικού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.