Στ. Στεφάνου: «Χωρίς λύση του Κυπριακού δεν τίθεται θέμα μεταφοράς αερίου μέσω Τουρκίας»

Στ. Στεφάνου: «Χωρίς λύση του Κυπριακού δεν τίθεται θέμα μεταφοράς αερίου μέσω Τουρκίας»

  Ενδεχόμενο μεταφοράς φυσικού αερίου με αγωγούς μέσω Τουρκίας, όπως αναφέρει το περιοδικό Economist, δεν πρόκειται να υπάρξει, αν πρώτα δεν επιλυθεί το Κυπριακό, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.

  Παράλληλα, έκανε σαφές ότι ούτε η Τρόικα έχει δικαίωμα να επεμβαίνει στα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου περιλαμβανομένου και του θέματος του φυσικού αερίου.

  Εξάλλου, ο κ. Στεφάνου είπε ότι δεν ευσταθεί αυτό που αναφέρεται στο δημοσίευμα του Economist ότι η Κύπρος θα πάρει έσοδα από το φυσικό αέριο 15 χρόνια μετά την έναρξη της εκμετάλλευσης.

  Σε ό,τι αφορά την υποβάθμιση από τον Οίκο Αξιολόγησης Fitch, ο κ. Στεφάνου είπε ότι «η υποβάθμιση των κρατικών ομολόγων από τον Οίκο Fitch, για μια ακόμα φορά αποδεικνύει ότι το καθοριστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Κύπρος με την οικονομία της είναι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.