ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έστειλε την αδελφή του για συνομιλίες στη Σεούλ

Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έστειλε την αδελφή του για συνομιλίες στη Σεούλ

Στη Νότια Κορέα έστειλε την Τετάρτη ο Κιμ Γιονγκ Ουν την μικρότερη αδελφή του, Κιμ Γιο Γιονγκ, σε μια πρώτη προσπάθεια για αναθέρμανση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, μετά την αποτυχημένη συνάντηση κορυφής του ίδιου με τον Ντόναλντ Τραμπ στο Ανόι τον Φεβρουάριο.

Η Κιμ Γιο Γιονγκ, που εκτός από αγαπημένη αδελφή του «ελέω θεού» ηγέτη της Βόρειας Κορέας, κατέχει και σημαντική θέση στην κυβέρνηση, συναντήθηκε με αξιωματούχους της Σεούλ στο συνοριακό χωριό Παντζουμόν με αφορμή την κηδεία της πρώην Πρώτης Κυρίας της Νότιας Κορέας, Λι Χι Χο, η οποία ήταν σύζυγος του δημοφιλούς προέδρου Κιμ Ντάε Γιουνγκ, που απεβίωσε το 2009.

Ντυμένη στα μαύρα η μικρότερη αδελφή του Κιμ Γιονγκ Ουν προσέφερε ένα στεφάνι με λουλούδια και μια επιστολή συλλυπητηρίων από τον αδελφό της, την οποία παρέδωσε σε αξιωματούχους της Νότιας Κορέας με επικεφαλής τον σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας Τσουνγκ Εβι Γιονγκ. Στην επιστολή, η οποία διαβάστηκε στη διάρκεια της κηδείας, ο Κιμ Γιονγκ Ουν επαινούσε την αφοσίωση της Λι Χιι Χο, η οποία όπως και ο σύζυγός της, «εργάστηκε για την συμφιλίωση και την ενότητα των λαών, την ειρήνη και την ενοποίηση του έθνους, παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα».

Το φθινόπωρο του 2017 η Κιμ Γιο Γιονγκ, ή «πριγκίπισσα της Πιονγκγιάνγκ», όπως αποκαλείται, έγινε μέλος στο πανίσχυρο Πολιτικό Γραφείο του κόμματος, μια ενέργεια που κατέδειξε πως είναι για τον αδελφό της το πλησιέστερο πρόσωπο εμπιστοσύνης. Η ίδια, ενίσχυσε την θέση της με την παρουσία της στις δύο συναντήσεις κορυφής του Κιμ Γιονγκ Ουν με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στη Σιγκαπουρη και στο Βιετνάμ. Όμως, μετά την αποτυχία και των δύο ιστορικών τετ α τετ ο ισχυρός άνδρας της Βόρειας Κορέας δεν πήρε μαζί του την Κιμ Γιο Γιονγκ στη συνάντηση κορυφής με τον Βλαντιμίρ Πούτιν τον Απρίλιο στη Ρωσία, ενισχύοντας τις φήμες πως ο Κιμ Γιονγκ Ουν έβαλε την αδελφή του στο περιθώριο.

Στη συνάντηση που είχε η Κιμ Γιο Γιονγκ με τους αξιωματούχους της Νότιας Κορέας εξέφρασε την ελπίδα πως οι δύο χώρες «θα συνεχίσουν την συνεργασία για να τιμήσουν την επιθυμία της Πρώτης Κυρίας Λι Χι Χο, η οποία είχε αφιερωθεί στη συμφιλίωση και στη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.