Ντ.Τραμπ: «Αν κάποιος από ξένη χώρα μου έλεγε πληροφορίες για έναν αντίπαλό μου θα ήθελα να τις ακούσω»

Ντ.Τραμπ: «Αν κάποιος από ξένη χώρα μου έλεγε πληροφορίες για έναν αντίπαλό μου θα ήθελα να τις ακούσω»

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες Τετάρτη ότι δεν θεωρεί πως είναι λάθος να δεχθεί πληροφορίες που θα μπορούσαν να βλάψουν έναν αντίπαλό του, αν αυτές τις προσέφερε μια ξένη κυβέρνηση στην ομάδα της προεκλογικής του εκστρατείας.

Όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο του τηλεοπτικού δικτύου ABC αν θα δεχόταν πληροφορίες που θα του προσέφερε για παράδειγμα η Κίνα ή η Ρωσία εναντίον κάποιου αντιπάλου του, ή αν θα ενημέρωνε το FBI, ο Τραμπ απάντησε: «Πιστεύω ότι πρέπει κανείς να κάνει και τα δύο. Πιστεύω ότι μάλλον θα θέλεις να ακούσεις, δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να ακούς».

Και συνέχισε : «Αν κάποιος μας έπαιρνε τηλέφωνο από μία χώρα (για παράδειγμα) τη Νορβηγία, (και έλεγε): “Έχουμε πληροφορίες για τον αντίπαλό σας”, πιστεύω ότι θα ήθελα να τις ακούσω».

Ο Αμερικανός πρόεδρος επεσήμανε εξάλλου ότι δεν πρόκειται για παρέμβαση στις αμερικανικές εκλογές. «Δεν πρόκειται για παρέμβαση, (αν) έχουν πληροφορίες, πιστεύω ότι θα τις έπαιρνα» και «αν πίστευα ότι κάτι πάει στραβά, ίσως να πήγαινα στο FBI».

Αρχικά ο δημοσιογράφος είχε ρωτήσει τον Αμερικανό πρόεδρο για την υπόθεση στην οποία εμπλέκεται μεγαλύτερος γιος του, ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, ο οποίος στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016 είχε συμμετάσχει σε μια συνάντηση στον Πύργο Τραμπ στη Νέα Υόρκη με πρόσωπα τα οποία πίστευε ότι είχαν σταλεί από τη Μόσχα και τα οποία του είχαν υποσχεθεί πληροφορίες που θα έβλαπταν την Χίλαρι Κλίντον.

Στη νέα του ακρόαση στη Γερουσία χθες Τετάρτη ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ δήλωσε ότι πλέον θέλει «να γυρίσει σελίδα» και τόνισε ότι αποσαφήνισε τα πράγματα, ενώ επεσήμανε ότι δεν φοβάται ότι θα κατηγορηθεί για ψευδορκία.

Κατηγορίες για σύμπραξη με ξένες δυνάμεις, και κυρίως με τη Ρωσία, βαρύνουν την προεδρία του Τραμπ, προκαλώντας μια εκτενή έρευνα υπό τον ειδικό εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ.

Στην έκθεσή του που δημοσιεύθηκε τον Απρίλιο ο Μάλερ αναφέρει ότι δεν υπήρξε σύμπραξη μεταξύ της Μόσχας και της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ.

Από την πλευρά του ο Τζο Μπάιντεν, υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές του 2020, κατηγόρησε τον Τραμπ ότι «καλωσορίζει» τις ξένες παρεμβάσεις με τις τελευταίες του δηλώσεις.

Η Ελίζαμπεθ Γουόρεν, άλλη υποψήφια των Δημοκρατικών, επανέλαβε την έκκλησή της για αποπομπή του Τραμπ.

«Η έκθεση του Μάλερ το κατέστησε σαφές: μια ξένη κυβέρνηση επιτέθηκε στις εκλογές μας το 2016 για να στηρίξει τον Τραμπ. Ο Τραμπ καλωσόρισε τη βοήθεια αυτή και ο Τραμπ παρεμπόδισε την έρευνα», έγραψε στο Twitter.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Τώρα δήλωσε ότι θα το ξαναέκανε. Έχει έρθει η ώρα να αποπέμψουμε τον Ντόναλντ Τραμπ», επεσήμανε άλλη υποψήφια των Δημοκρατικών, η Καμάλα Χάρις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.