Bloomberg: Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν σκληρές κυρώσεις στην τουρκική αμυντική βιομηχανία για τους S-400

Bloomberg: Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν σκληρές κυρώσεις στην τουρκική αμυντική βιομηχανία για τους S-400

Τρία πακέτα κυρώσεων – με βασικότερο αυτό κατά της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας – εξετάζει σύμφωνα με το Bloomberg η κυβέρνηση Τραμπ κατά της Τουρκίας για την απόφασή της να προχωρήσει στην αγορά του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400.

Το πιο «βαρύ» πακέτο που συζητείται ανάμεσα στους αξιωματούχους του Εθνικού Συμβουλίου και των υπουργείων Εξωτερικών και Εμπορίου των ΗΠΑ «θα προκαλούσε σοβαρό χτύπημα στην ήδη προβληματική τουρκική οικονομία» σύμφωνα με τρεις ανθρώπους με γνώση των συζητήσεων που επικαλείται το Blomberg.

«Η ιδέα που αυτή στιγμή έχει τη μεγαλύτερη στήριξη είναι να μπουν στο στόχαστρο εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην αμυντική βιομηχανία της Τουρκίας βάσει του νόμου που προβλέπει κυρώσεις για εταιρείες που έχουν συναλλαγές με τη Ρωσία. Οι κυρώσεις θα απέκοπταν σε μεγάλο βαθμό τις εταιρείες αυτές από το αμερικανικό οικονομικό σύστημα κάνοντας αδύνατο γι’ αυτές να αγοράσουν αμερικανικά προϊόντα ή να πωλούν τα προϊόντα τους στις ΗΠΑ» αναφέρει το Bloomberg.

Σύμφωνα με το Bloomberg «οι συζητήσεις αντανακλούν το πόσο άσχημες είναι οι σχέσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Τουρκία, μια επιδείνωση που έχει επιταχυνθεί από την εμμονή του Ερντογάν στην απόφασή του να αγοράσει το σύστημα S-400.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι κυρώσεις εκ μέρους των ΗΠΑ θα μπορούσαν να εφαρμοστούν από τις αρχές Ιουλίου επισημαίνοντας ότι ο Ντόναλντ Τραμπ διστάζει να πάρει κάποια απόφαση πριν την σύνοδο των G20 στην Ιαπωνία την επόμενη εβδομάδα όπου αναμένεται να συναντηθεί με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.