«Καλπάζει» για την πρωθυπουργία ο Μπόρις Τζόνσον – Εκτός κούρσας και ο Στιούαρτ

«Καλπάζει» για την πρωθυπουργία ο Μπόρις Τζόνσον – Εκτός κούρσας και ο Στιούαρτ

Με κάθε υποψήφιο που μένει «εκτός νυμφώνα», ο Μπόρις Τζόνσον κερδίζει έδαφος στην διεκδίκηση της ηγεσίας των Συντηρητικών.

Εκτοπίστηκε τελικά στην τρίτη μιας σειράς ψηφοφοριών που στοχεύουν στην ανάδειξη των δύο τελικών υποψηφίων για την ηγεσία του κόμματος των Συντηρητικών, ο υπουργός Διεθνούς Ανάπτυξης, Ρόρι Στιούαρτ, που θεωρούνταν η έκπληξη αυτού του αγώνα, και μέχρι τώρα διατηρούσε την δυναμική της καμπάνιας του.

Ο Στιούαρτ συγκέντρωσε 27 ψήφους, χάνοντας υποστηρικτές σε σύγκριση με την χθεσινή ψηφοφορία.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον, που εξακολουθεί να βρίσκεται στην κορυφή, ενίσχυσε κι άλλο τον αριθμό των υποστηρικτών του, συγκεντρώνοντας 143 ψήφους (17 περισσότερους από χθες), μετά την ανακοίνωση σήμερα του πρώην υπουργού για το Brexit, Ντομινίκ Ρααμπ, ο οποίος αποκλείστηκε χθες, ότι θα στηρίξει τον Τζόνσον, φέρνοντάς τον ακόμη πιο κοντά στην εξασφάλιση της μίας από τις δύο θέσεις της τελικής αναμέτρησης. Ο Ραμπ αποχώρησε χθες με 30 ψήφους, και πολλές από αυτές στράφηκαν στον Μπόρις Τζόνσον, καθώς προέρχονται από τον σκληρό πυρήνα του Brexit και την ομάδα του ERG.

Ο Ρααμπ δήλωσε στην Evening Standard ότι στηρίζει πλέον τον Τζόνσον γιατί πιστεύει ότι είναι δεσμευμένος ως προς την ημερομηνία αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ, στις 31 Οκτωβρίου. «Πρέπει να αποχωρήσουμε από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου, είχαμε αρκετές καθυστερήσεις και πρέπει να προχωρήσουμε και να πετύχουμε το καθήκον που μας ανέθεσε ο βρετανικός λαός ως πολιτικούς» είπε και εκτίμησε ότι ο Τζόνσον θα καταφέρει να ενώσει την χώρα πίσω από ένα θετικό πρόγραμμα.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Τζέρεμι Χαντ, έλαβε 54 ψήφους (οχτώ περισσότερες από χθες), ο υπουργός Περιβάλλοντος, Μάικλ Γκόουβ, 51 (δέκα περισσότερες) και ο υπουργός Εσωτερικών, Σάζιντ Τζάβιντ, 38 (πέντε περισσότερες).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.