Πούτιν: Πόσα έχασε η Ρωσία από τις ευρωπαϊκές κυρώσεις (βίντεο)

Πούτιν: Πόσα έχασε η Ρωσία από τις ευρωπαϊκές κυρώσεις (βίντεο)

Αναλυτικά στοιχεία για τις οικονομικές επιπτώσεις των κυρώσεων που επιβλήθηκαν στη Ρωσία, μετά τα γεγονότα του 2014 στην Ανατολική Ουκρανία και την Κριμαία, έδωσε στη δημοσιότητα ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Απευθείας Γραμμή», ο Ρώσος πρόεδρος εξήγησε ότι η ρωσική οικονομία έχει «χάσει» περίπου 50 δισεκατομμύρια δολάρια εξαιτίας των κυρώσεων.

Την ίδια ώρα, όμως, όπως έσπευσε να εξηγήσει, η Ευρώπη έχει απωλέσει 240 δισεκατομμύρια, οι ΗΠΑ 17 δισεκατομμύρια και η Ιαπωνία 27 δισεκατομμύρια.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας τοποθετήθηκε και σχετικά με τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση των κυρώσεων στη Huawei.

Σε αυτό το πλαίσιο δήλωσε πως «οι ΗΠΑ, μέσω της επίθεσης στη Huawei, επιδιώκουν να περιορίσουν τους ρυθμούς ανάπτυξης της Κίνας».

Στις αρχές του Ιουνίου, από το βήμα του Διεθνούς Οικονομικού Συνεδρίου της Αγίας Πετρούπολης, ο Πούτιν περιέγραψε άλλωστε τον αμερικανικό αποκλεισμό της κινεζικής εταιρείας ως μία προσπάθεια «εξαναγκασμού εξόδου από την παγκόσμια αγορά».

Επεσήμανε ότι πρόκειται για τον «πρώτο τεχνολογικό πόλεμο της επικείμενης ψηφιακής εποχής».

Ο αποκλεισμός της Huawei από την αμερικανική αγορά έχει πάντως, ήδη πλήξει τον κινεζικό κολοσσό περισσότερο από όσο είχε εκτιμήσει αρχικά.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος απαγόρευσε στις αμερικανικές εταιρείες τη συνεργασία με την Huawei επικαλούμενος λόγους εθνικής ασφάλειας. Έλαβε τη σχετική απόφαση σε μια στιγμή που οι συνομιλίες με την Κίνα είχαν περιέλθει σε αδιέξοδο και οι δύο πλευρές αλληλοκατηγορούντο ότι υπονόμευσαν τη σύναψη συμφωνίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.