Ο Ιμάμογλου κέρδισε τις εκλογές στην Κωνσταντινούπολη – Aνακοινώθηκαν τα τελικά αποτελέσματα

Ο Ιμάμογλου κέρδισε τις εκλογές στην Κωνσταντινούπολη – Aνακοινώθηκαν τα τελικά αποτελέσματα

Το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο (YSK) της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι ο Εκρέμ Ιμάμογλου, υποψήφιος του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), κέρδισε τις επαναληπτικές δημοτικές εκλογές στην Κωνσταντινούπολη.

Τη νίκη του υποψηφίου του τουρκικού αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Εκρέμ Ιμάμογλου, στις επαναληπτικές δημοτικές εκλογές στην Κωνσταντινούπολη, ανακοίνωσε και επίσημα το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο (YSK) της Τουρκίας.

Ο επικεφαλής στο Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο (YSK), Σαντί Γκιουβέν, ανακοίνωσε, επίσης, τα επίσημα τελικά αποτελέσματα των επαναληπτικών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη

«Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα της ψηφοφορίας, 4.741.868 άτομα υποστήριξαν τον Ιμάμογλου, που είναι το 54,21%. Ενώ, 3.935.453 άτομα υποστήριξαν τον Μπιναλί Γιλντιρίμ, που είναι το 44,99%», δήλωσε ο Γκιουβέν.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το δικαίωμα προσφυγής για τα αποτελέσματα ισχύει για δύο μέρες.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή, οι ψηφοφόροι στην Κωνσταντινούπολη κλήθηκαν και πάλι στις κάλπες για να εκλέξουν δήμαρχο για τα επόμενα πέντε χρόνια, μετά την απόφαση του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου που τον προηγούμενο μήνα διέταξε επανάληψη των εκλογών.

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου και ο πρώην πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ, του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Ερντογάν, διεκδίκησαν τη δημαρχία της μεγαλύτερης πόλης της Τουρκίας

Στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές του Μαρτίου που ακυρώθηκαν, πρώτος φαινόταν να έρχεται ο Εκρέμ Ιμάμογλου ο οποίος έλαβε το 48,8%, με τον Γιλντιρίμ να συγκεντρώνει 48,55%.

Τα ανεπίσημα αποτελέσματα στις επαναληπτικές εκλογές στην Κωνσταντινούπολη έδειξαν ότι ο Ιμάμογλου λαμβάνει 54%, ενώ ο Γιλντιρίμ 45,1%, με καταμετρημένο το 99% των ψήφων.

Ο Ιμάμογλου μίλησε για νίκη της δημοκρατίας και δήλωσε έτοιμος να συνεργαστεί με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ερντογάν, από την πλευρά του, έδωσε συγχαρητήρια στον νικητή των εκλογών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η βούληση του λαού εκφράστηκε και πάλι σήμερα και συγχαίρω τον Εκρέμ Ιμάμογλου που κέρδισε τις εκλογές, σύμφωνα με τα ανεπίσημα αποτελέσματα», ανέφερε ο Ερντογάν σε ανάρτησή του στο Twitter.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.