ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Το μήνυμα του Μάικ Πομπέο στην Ελλάδα για την αναγνώριση του Χ.Γκουαϊδό

Το μήνυμα του Μάικ Πομπέο στην Ελλάδα για την αναγνώριση του Χ.Γκουαϊδό

Μετά τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, και ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο σχολίασε την απόφαση της Ελλάδας να αναγνωρίσει τον Χουάν Γκουαϊδό ως μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας.

Την Παρασκευή, με ανακοίνωση, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι αναγνωρίζει τον Γκουαϊδό ως μεταβατικό πρόεδρο στη Βενεζουέλα, προκειμένου να προκηρύξει ελεύθερες, δίκαιες και δημοκρατικές προεδρικές εκλογές. Η ίδια ανακοίνωση εξέφρασε τη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης για τις πρωτοβουλίες προκειμένου να επιλυθεί ειρηνικά, πολιτικά και δημοκρατικά η κρίση στη Βενεζουέλα.

Το tweet του Πομπέο
Ο Μάικ Πομπέο σχολίασε μέσω Τwitter την κίνηση αυτή της Ελλάδας.

«Επικροτούμε την Ελλάδα γιατί συντάχθηκε με τις άλλες 54 χώρες που αναγνωρίζουν τον μεταβατικό πρόεδρο Γκουαϊδό. Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να εργάζονται με τη διεθνή κοινότητα σε στήριξη των πολιτών της Βενεζουέλας, καθώς επιδιώκουν την αποκατάσταση της δημοκρατίας, ευημερίας και σταθερότητας στη χώρα τους», έγραψε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πριν από τον Πομπέο, μήνυμα για την αναγνώριση του Γκουαϊδό είχε στείλει και ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ. «Ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης επέδειξε θαρραλέα ηγετική ικανότητα ανακοινώνοντας ότι η Ελλάδα αναγνωρίζει τον Γκουαϊδό ως νόμιμο πρόεδρο της Βενεζουέλας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πενς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.