ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Πρέσβης του Ιράν για Tουρκία: «Η Άγκυρα προσπαθεί να ξεφορτωθεί τις παράνομες κυρώσεις στο εμπόριο ενέργειας με το Ιράν»

Πρέσβης του Ιράν για Tουρκία: «Η Άγκυρα προσπαθεί να ξεφορτωθεί τις παράνομες κυρώσεις στο εμπόριο ενέργειας με το Ιράν»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε πρόσφατα ότι θα αυξήσει τις κυρώσεις κατά του Ιράν, ενώ η Τεχεράνη δηλώνει έτοιμη για διάλογο όταν η Ουάσιγκτον σταματήσει το bullying και αποσύρει της κυρώσεις.

«Η Τουρκία, ως μία φιλική και ανεξάρτητη χώρα, έχει κατ΄επανάληψη δηλώσει ότι δεν δέχεται άδικες κυρώσεις εναντίον του Ιράν και δεν επιθυμεί να γίνει είναι μέρος του μηχανισμού κυρώσεων εναντίον ενός φιλικού κράτους», δήλωσε ο πρέσβης του Ιράν στην Τουρκία, Μουχάμεντ Φαραζμάντ.

Ο πρέσβης ρωτήθηκε για την ενίσχυση των κυρώσεων κατά του Ιράν που προανήγγειλε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, και την επίπτωση που θα έχουν στις σχέσεις μεταξύ Άγκυρας και Τεχεράνης.

«Οι παράνομες κυρώσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ μετά την απόσυρση τους πό το πρόγραμμα πυρηνικής συμφωνία επηρεάζει όχι μόνο τους πολίτες του Ιράν αλλά και τα ανεξάρτητα κράτη που έχουν εμπορικές σχέσεις με το Ιράν. Η Τουρκία, η οποία αντλεί ένα σημαντικό μέρος των ενεργειακών της αναγκών από το Ιράν, επηρεάζεται άμεσα από αυτές τις κυρώσεις. Ωστόσο, βλέπουμε ότι η Άγκυρα καταβάλλει προσπάθειες προκειμένου να ξεφορτωθεί όλες αυτές τις παράνομες κυρώσεις στο εμπόριο ενέργειας με το Ιράν», απάντησε ο Φαραζμάντ.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως τον Ιούνιο, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μελβούτ Τσαβούσογλου στο Ιράν, οι δύο πλευρές υπέγραψαν μνημόνιο, που ανέφερε ότι η συνεργασία μεταξύ Ιράν και Τουρκίας θα συνεχιστεί χωρίς να επηρεάζεται από τρίτες χώρες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Μουχάμεντ Φαραζμάντ υπογράμμισε πώς το 2017, το Ιράν αντιπροσώπευε το 44% των εισαγωγών πετρελαίου από την Τουρκία, με ένα εκατομμύριο τόνους μηνιαίες εισαγωγές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.