ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Συμφωνία Τραμπ-Δημοκρατικών: Με προϋπολογισμό και… κράτος σε λειτουργία έως τις εκλογές του 2020

Συμφωνία Τραμπ-Δημοκρατικών: Με προϋπολογισμό και… κράτος σε λειτουργία έως τις εκλογές του 2020

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ γνωστοποίησε χθες Δευτέρα ότι κατέληξε σε συμφωνία με την αντιπολίτευση — τους Δημοκρατικούς — για τον προϋπολογισμό της χώρας, γεγονός που σημαίνει στην πράξη πως θα αποφευχθεί κάθε προοπτική νέας παράλυσης του ομοσπονδιακού κρατικού μηχανισμού, ή shutdown, ως τις προσεχείς προεδρικές εκλογές.

«Ανακοινώνω με μεγάλη ικανοποίηση ότι συνήφθη συμφωνία με τον επικεφαλής της πλειοψηφίας της Γερουσίας Μιτς Μακόνελ, τον επικεφαλής της μειοψηφίας της Γερουσίας Τσακ Σούμερ, την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι και τον επικεφαλής της μειοψηφίας της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάρθι για έναν διετή προϋπολογισμό και για το όριο του χρέους», ανέφερε ο Τραμπ μέσω Twitter, κάνοντας λόγο για έναν «αληθινό συμβιβασμό».

Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ και η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι έδωσαν στη δημοσιότητα δελτίο Τύπου με το οποίο επιβεβαίωσαν ότι κλείστηκε συμφωνία διετούς διάρκειας για τον προϋπολογισμό του ομοσπονδιακού κράτους και το όριο του χρέους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή προσκείμενη στο αμερικανικό Κογκρέσο ανέφερε πως η συμφωνία προβλέπει ότι το όριο για τις ομοσπονδιακές δαπάνες θα αυξηθεί σε 1,37 τρισεκ. δολάρια το 2020 από 1,32 τρισεκ. δολάρια φέτος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.