ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Tηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ – Μακρόν μετά τη γαλλική… Gafa

Tηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ – Μακρόν μετά τη γαλλική… Gafa

Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν συζήτησε με τον αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ την ανάγκη επίτευξης διεθνούς συμφωνίας για τη φορολόγηση εταιρειών παροχής ψηφιακών υπηρεσιών, σύμφωνα με ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας.

«Δράση κατά της Γαλλίας»

Η τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών – στην οποία συζητήθηκαν επίσης το Ιράν και η επερχόμενη σύνοδος κορυφής των G7 – έγινε μετά τις απειλές Τραμπ για «σημαντική αμοιβαία δράση» ενάντια στη Γαλλία, η οποία είχε ανακοινώσει την επιβολή φόρου – επονομαζόμενου Gafa – στους αμερικανικούς κολοσσούς του τομέα υψηλής τεχνολογίας.

«Ο πρόεδρος επίσης υπογράμμισε ότι η σύνοδος των G7 θα αποτελέσει σημαντική ευκαιρία να κινηθούμε προς την κατεύθυνση της φορολόγησης παγκοσμίως των ψηφιακών δραστηριοτήτων, η οποία είναι προς το κοινό συμφέρον μας και για την οποία χρειαζόμαστε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ώστε να αποκτήσουμε ευρεία διεθνή συναίνεση», τόνισε το Ελιζέ.

Η «ανοησία» Μακρόν

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Νωρίτερα την Παρασκευή, ο ρεπουμπλικανός πρόεδρος των ΗΠΑ κατήγγειλε την «ανοησία» του Μακρόν, απειλώντας να φορολογήσει το γαλλικό κρασί ως αντίποινα για την επιβολή του φόρου Gafa.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.