Ν.Μαδούρο: «Θα καταγγείλουμε τις ΗΠΑ στον ΟΗΕ – Παράνομη η απειλή Τραμπ για εμπάργκο»

Ν.Μαδούρο: «Θα καταγγείλουμε τις ΗΠΑ στον ΟΗΕ – Παράνομη η απειλή Τραμπ για εμπάργκο»

Ο Νικολάς Μαδούρο δήλωσε ότι η κυβέρνηση της Βενεζουέλας θα καταγγείλει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ την «παράνομη απειλή» του Ντόναλντ Τραμπ για εμπάργκο.

«Κανένας δεν επιβάλλει αποκλεισμό στη Βενεζουέλα!», είπε ο Μαδούρο σε διάγγελμά του. Ο Τραμπ, σε δηλώσεις του έξω από τον Λευκό Οίκο, αναφέρθηκε συνοπτικά στο ενδεχόμενο να επιβάλλει εμπάργκο στη Βενεζουέλα. «Εδωσα οδηγίες στον αντιπρόσωπο της Βενεζουέλας στον ΟΗΕ Σαμουέλ Μονκάδα να καταγγείλει (…) ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας αυτή την παράνομη και εγκληματική απειλή του Ντόναλντ Τραμπ: τον ναυτικό αποκλεισμό και την απομόνωση της Βενεζουέλας», ήταν η απάντηση του Μαδούρο. «Οι θάλασσες της Βενεζουέλας θα παραμείνουν ελεύθερες, κυρίαρχες και ανεξάρτητες, θα τις διαπλέουμε όπως θέλουμε», συμπλήρωσε.

Τον περασμένο Απρίλιο, η Ουάσινγκτον είχε επιβάλει εμπάργκο στο πετρέλαιο που εξάγει η Βενεζουέλα, κλιμακώνοντας την πίεση στον Μαδούρο προκειμένου να τον αναγκάσει να εγκαταλείψει την εξουσία.

Διάλογος αντιπροσώπων Μαδούρο- Γκουαϊδό

Στο μεταξύ, συνεχίζεται ο διάλογος μεταξύ αντιπροσώπων του Μαδούρο και του προέδρου της εθνοσυνέλευσης Χουάν Γκουαϊδό συνεχίζεται. Τα δύο μέρη συμφώνησαν να αναζητήσουν μια «συνταγματική» λύση στην κρίση, ανακοίνωσε την Παρασκευή η κυβέρνηση της Νορβηγίας, που έχει αναλάβει ρόλο μεσολαβήτριας, έπειτα από έναν νέο γύρο συζητήσεων στα νησιά Μπαρμπάντος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα θεωρεί ότι ο Μαδούρο, που άρχισε τον Ιανουάριο τη νέα του θητεία, δεν διαθέτει νομιμοποίηση ούτε λαϊκή εντολή, καθώς χαρακτηρίζει έκνομο το αποτέλεσμα των περσινών εκλογών, από τις οποίες απείχε. Ο Μαδούρο από την δική του πλευρά αρνείται κατηγορηματικά κάθε ενδεχόμενο να παραιτηθεί και κατηγορεί την αντιπολίτευση ότι αποπειράθηκε πραξικόπημα, σημειώνει το ΑΠΕ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.