Νέες κυρώσεις επέβαλε η αμερικανική κυβέρνηση στη Ρωσία – Για την υπόθεση Σκριπάλ

Νέες κυρώσεις επέβαλε η αμερικανική κυβέρνηση στη Ρωσία – Για την υπόθεση Σκριπάλ

Νέες κυρώσεις επέβαλε η αμερικανική κυβέρνηση στη Ρωσία, για τη δηλητηρίαση του πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ, που είχε γίνει στην Αγγλία το 2018.

Οι κυρώσεις που ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προβλέπουν ότι η Ουάσινγκτον θα εναντιωθεί στη χορήγηση οποιαδήποτε βοήθειας στη Ρωσία «από πλευράς των διεθνών χρηματοοικονομικών θεσμών». Ακόμη, επιβλήθηκαν περιορισμοί στην πρόσβαση των αμερικανικών τραπεζών στην αγορά ρωσικού κρατικού χρέους και στις εξαγωγές αγαθών και τεχνολογιών στη Ρωσία.

Για 12 μήνες οι κυρώσεις

Τα μέτρα αυτά επιβλήθηκαν με βάση αμερικανικό νόμο για την εξάλειψη των χημικών και βιολογικών όπλων. Οι κυρώσεις θα τεθούν σε ισχύ στις 19 Αυγούστου, με διάρκεια τουλάχιστον 12 μήνες, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μόργκαν Ορτέιγκους, σύμφωνα με το ΑΠΕ. Οι κυρώσεις δεν μπορούν να αρθούν παρά μόνο αν η Ρωσία αποδείξει πέραν πάσης αμφιβολίας ότι «δεν θα χρησιμοποιήσει ξανά χημικά όπλα στο μέλλον», με την επαλήθευση και υπό τον έλεγχο διεθνών επιθεωρητών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Σεργκέι Σκριπάλ και η κόρη του Γιούλια είχαν βρεθεί αναίσθητοι σε εμπορικό κέντρο στο Σάλσμπερι και είχαν μεταφερθεί στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση. Η Βρετανία κατηγόρησε τη Μόσχα ότι ήταν πίσω από αυτή τη δηλητηρίαση με Ναβιτσόκ, ισχυρό σοβιετικό νευροτοξικό παράγοντα σοβιετικής σύλληψης. Μια κατηγορία που απορρίπτει το Κρεμλίνο. Οι Σκριπάλ πήραν εξιτήριο έπειτα από μήνες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.