Στο Ελ Πάσο ο Μεξικανός υπουργός Εξωτερικών – Για να επισκεφθεί τα θύματα του μακελειού

Στο Ελ Πάσο ο Μεξικανός υπουργός Εξωτερικών – Για να επισκεφθεί τα θύματα του μακελειού

Ο Μεξικανός υπουργός Εξωτερικών Μαρσέλο Εμπράρδ ανακοίνωσε ότι θα μεταβεί σήμερα στο Ελ Πάσο, στα σύνορα της χώρας του με τις ΗΠΑ, για να επισκεφθεί τα θύματα του μακελειού που διαπράχθηκε το Σάββατο στην πόλη.

«Θα βρίσκομαι αύριο (σ.σ. σήμερα Δευτέρα) στο Ελ Πάσο για να συναντηθώ με τους ανθρώπους που τραυματίστηκαν και να τους προσφέρω την πλήρη υποστήριξη της κυβέρνησης του Μεξικού», ανέφερε ο επικεφαλής της μεξικανικής διπλωματίας μέσω Twitter.

Εξάλλου ενημέρωσε ότι ο απολογισμός των Μεξικανών που έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση αυξήθηκε από τους έξι στους επτά.

Ο απολογισμός αυτής της σφαγής, που διαπράχθηκε από έναν νεαρό με τουφέκι εφόδου σε εμπορικό κέντρο, ανέρχεται σε 20 νεκρούς και 26 τραυματίες. Στον δράστη, έναν λευκό άνδρα 21 ετών, απαγγέλθηκαν κατηγορίες οι οποίες επισύρουν την ποινή του θανάτου.

Η αστυνομία στο Ελ Πάσο εκτιμά ότι η επίθεση είχε ρατσιστικά κίνητρα και χειρίζεται την υπόθεση ως κρούσμα «εγχώριας τρομοκρατίας». Διενεργεί έρευνα όσον αφορά το «μανιφέστο» που αποδίδεται στον ύποπτο και καταγγέλλει την «εισβολή των ισπανόφωνων στο Τέξας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Εμπράρδ εξέφρασε «την απόλυτη απόρριψη και τη σθεναρή καταδίκη» της κυβέρνησής του μπροστά στην «πράξη βαρβαρότητας» προχθές στο Ελ Πάσο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.