Ακόμα και αν το Χονγκ Κονγκ φαντάζει πολύ μακρινό για εμάς στην Ελλάδα, οι πρακτικές που εφαρμόζονται δεν είναι καθόλου…εφαρμόστηκαν κι εδώ όταν μία κυβέρνηση δεν άρεσε σε κάποιους επειδή επιχείρησε να…ταράξει λίγο τα νερά.

Εδώ και αρκετούς μήνες το ημιαυτόνομο κρατίδιο της Λαικής Δημοκρατίας της Κίνας, έχει βυθιστεί στο χάος με διαδηλώσεις και επεισόδια να συμβαίνουν καθημερινά. Αιτία; ένα νομοσχέδιο έκδοσης κατηγορουμένων στην Κίνα το οποίο όμως έχει “παγώσει”. Παρ όλα αυτά οι διαδηλώσεις συνεχίζονται..γιατί;

Ακτιβιστής ο οποίος διαδραμάτισε ενεργό ρόλο στις συνεχιζόμενες διαμαρτυρίες κατά του Πεκίνου έχει προκαλέσει υποψίες μετά τη συνάντηση φωτογραφίας με ανώτερο αξιωματούχο του αμερικανικού προξενείου.

Ο Joshua Wong Chi-fung, ο γενικός γραμματέας του δημοκρατικού κόμματος Demosisto, δήλωσε ότι δεν υπήρχε τίποτα ανησυχητικό πίσω από την πρόσφατη συνάντησή του με τον Julie Eadeh, επικεφαλής της πολιτικής του γενικού προξενείου των ΗΠΑ στο Χονγκ Κονγκ. Το ραντεβού τους, το οποίο απαθανάτισε κάμερα, αναπαράχθηκε γρήγορα από τα μέσα υπέρ του Πεκίνου.

https://twitter.com/chenweihua/status/1159364746329632768?s=20

“Πήγα ακόμη και στην Ουάσιγκτον αρκετές φορές, τι είναι τόσο ξεχωριστό στο να συναντήσω έναν αμερικανικό πρόξενο;” Είπε Wong για τον οποίο στα πρώτα του βήματα όταν πήγαινε ακόμα σχολείο είχε κάνει ντοκιμαντέρ και το “Netflix”.

Τώρα, το πως ανακάλυψε κοτζάμ Netflix έναν πιτσιρικά στην Κίνα ο οποίος έγραφε συνθήματα σε κάτι χαρτόνια κι αποφάσισε να του κάνει και 2ωρο ντοκιμαντέρ είναι κι αυτό ένα ερώτημα.

Ο Wong όπως και οι περισσότεροι οργανωτές των διαδηλώσεων είναι προτεστάντες με λατινικά ονόματα.

Το Πεκίνο κάλεσε την Ουάσινγκτον να “σταματήσει να στηρίζει διάφορους αντι-κινέζους αναρχικούς” και “να σταματήσει να παρεμβαίνει αμέσως στις υποθέσεις του Χονγκ Κονγκ”.

Ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στο Twitter την Τετάρτη έδειξε έναν διαδηλωτή να κυματίζει μια αμερικανική σημαία, καθώς οι σύντροφοί του έριξαν βλήματα σε αστυνομικό τμήμα του Χονγκ Κονγκ.

https://twitter.com/O_Rich_/status/1159184342230454275?s=20

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Είμαστε σίγουροι πως πρόκεινται για αυθόρμητες διαδηλώσεις όπως στην Ουκρανία, στη Ρωσία, στη Συρία μόνο που η Κίνα δεν είναι ούτε Ευρώπη, ούτε ισλαμικό κράτος υπό διάλυση και η υπομονή της τελειώνει…