ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ισπανία: Συμφωνία με τους Podemos θα επιδιώξει ο Π.Σάντσεθ

Ισπανία: Συμφωνία με τους Podemos θα επιδιώξει ο Π.Σάντσεθ

Ο εκτελών χρέη πρωθυπουργού στην Ισπανία, ο Πέδρο Σάντσεθ, δήλωσε την Παρασκευή ότι θα συναντηθεί τον επόμενο μήνα με το κόμμα Unidas Podemos, καθώς και περιφερειακά κόμματα, μεταξύ των οποίων τους Καταλανούς αυτονομιστές, προκειμένου να πετύχει μια συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης και να αποφευχθεί η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Τον περασμένο μήνα ο Σάντσεθ – το Σοσιαλιστικό κόμμα του οποίου κέρδισε τις εκλογές του Απριλίου στην Ισπανία, χωρίς όμως να εξασφαλίζει αυτοδυναμία – απέτυχε δύο φορές να εξασφαλίσει τη στήριξη της πλειοψηφίας των βουλευτών προς την κυβέρνησή του, μετά την κατάρρευση των συνομιλιών για τον σχηματισμό κυβερνητικού συνασπισμού με τους Podemos.

«Στα τέλη Αυγούστου ή τις αρχές Σεπτεμβρίου, θα συναντηθούμε με διαφορετικές πολιτικές δυνάμεις που θα μπορούσαν να είναι ανοικτές στο να στηρίξουν τους Σοσιαλιστές σε μία ψηφοφορία για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης», δήλωσε ο Σάντσεθ σε δημοσιογράφους.

Ο ίδιος είχε αποκλείσει προηγουμένως την πιθανότητα να κάνει μια ακόμα προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης με το Podemos, ενώ σε κάθε περίπτωση θα χρειαστεί τη συνεργασία άλλων κομμάτων για να κυβερνήσει. Σήμερα ανέφερε τους Καταλανούς και Βάσκους εθνικιστές μεταξύ των κομμάτων των οποίων τη στήριξη ευελπιστεί να εξασφαλίσει αυτή τη φορά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Σάντσεθ έχει περιθώριο έως τα τέλη Σεπτεμβρίου προκειμένου να εξασφαλίσει την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής με την ιδιότητα του πρωθυπουργού ή να προτείνει έναν άλλο υποψήφιο για τη θέση αυτή. Αν αποτύχει σε αυτή την προσπάθεια, η Ισπανία μπορεί να οδηγηθεί σε εκλογές στις 10 Νοεμβρίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.