Eπεισόδιο ΗΠΑ-Δανίας – Ν.Τραμπ: «Αφού δεν μου πουλάτε τη Γροιλανδία δεν έρχομαι στη χώρα σας»

Eπεισόδιο ΗΠΑ-Δανίας – Ν.Τραμπ: «Αφού δεν μου πουλάτε τη Γροιλανδία δεν έρχομαι στη χώρα σας»

Επεισόδιο ΗΠΑ-Δανίας βρίσκεται σε εξέλιξη με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να ακυρώνει την συνάντηση με την πρωθυπουργό της Δανίας λόγω της απόφασης της τελευταίας να μην διαπραγματευτεί την πώληση της Γροιλανδίας!

Πιο αναλυτικά, ο Ν.Τραμπ γνωστοποίησε ότι αποφάσισε να αναβληθεί η προγραμματισμένη συνάντησή του με την πρωθυπουργό της Δανίας Μέτε Φρέντεριξεν, δύο εβδομάδες πριν γίνει, εξαιτίας της παντελούς έλλειψης ενδιαφέροντος από την πλευρά της για την προσφορά του η χώρα του να αγοράσει τη Γροιλανδία.

«Η Δανία είναι πολύ σπουδαία χώρα με απίστευτους ανθρώπους, αλλά με βάση τα σχόλια της πρωθυπουργού Μέτε Φρέντεριξεν, ότι δεν έχει κανένα ενδιαφέρον να συζητήσει την αγορά της Γροιλανδίας, θα αναβάλλω τη συνάντησή μας που ήταν προγραμματισμένο να γίνει σε δύο εβδομάδες, για μια άλλη φορά», ανέφερε ο ένοικος του Λευκού Οίκου σε λακωνική ανάρτησή του στη ροή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Ο Τραμπ είχε προγραμματίσει να επισκεφθεί τη Δανία στις 2 και 3 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο του ταξιδιού του στην Ευρώπη. Από τη δήλωσή του, αποδεικνύεται πως βασικό θέμα στην ατζέντα του ήταν όντως η εκμετάλλευση της Γροιλανδίας, γράφοντας μάλιστα ότι «η πρωθυπουργός διέσωσε πολλά έξοδα για τις ΗΠΑ και τη Δανία με την ευθύτητά της» και «… την ευχαριστώ γι’ αυτό».


https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1163961884225277954


Η αναγγελία αυτή καταγράφηκε λίγα εικοσιτετράωρα πριν ο Ν.Τραμπ αναχωρήσει για τη Γαλλία, όπου θα συμμετάσχει στη σύνοδο του G7, μαζί με τους άλλους ηγέτες των μεγάλων δυνάμεων, από τις 24 έως τις 26 Αυγούστου.

Πρόσκληση της βασίλισσας

Στις αρχές του επόμενου μήνα, ο Τραμπ αναμενόταν να επισκεφθεί την Πολωνία και κατόπιν τη Δανία, κατόπιν προσκλήσεως από τη βασίλισσα Μαργκρέτε Β΄.

Ο Ν.Τραμπ επιβεβαίωσε την Κυριακή το ενδιαφέρον που έχει εκδηλώσει επανειλημμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The Wall Street Journal, για την αγορά της Γροιλανδίας από τη Δανία, ενδεχόμενο που περιέγραψε ως «μεγάλη κτηματομεσιτική συναλλαγή», η οποία θα ήταν «στρατηγικά ενδιαφέρουσα», διαβεβαιώνοντας πάντως ότι δεν αποτελεί «προτεραιότητα» για την κυβέρνησή του.

Οι αρχές της Δανίας και της Γροιλανδίας δεν ικανοποιήθηκαν ακριβώς από τη συγκεκριμένη δήλωση. Το υπουργείο Εξωτερικών της αυτόνομης περιοχής της Δανίας ξεκαθάρισε ότι η Γροιλανδία «δεν πωλείται».

Το χρυσόχρωμο ξενοδοχείο…

Αυτή ήταν η δεύτερη φορά μέσα σε δύο ημέρες που ο Ν.Τραμπ αναφέρθηκε μέσω Twitter στο ζήτημα της προτεινόμενης αγοράς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Υπόσχομαι ότι δεν θα το κάνω αυτό στη Γροιλανδία!», έγραψε ο αμερικανός πρόεδρος τη Δευτέρα, όχι χωρίς δόση χιούμορ, πάνω από φωτομοντάζ που εικονίζει το χρυσόχρωμο ξενοδοχείο του στο Λας Βέγκας να υψώνεται παράταιρα σε βουκολικό τοπίο της περιοχής, όπου ζουν 56.000 κάτοικοι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.