Μήνυμα σιγουριάς από Ντ.Τραμπ: «Είμαι ο εκλεκτός να τα βάλω με την Κίνα – Θα κερδίσω»

Μήνυμα σιγουριάς από Ντ.Τραμπ: «Είμαι ο εκλεκτός να τα βάλω με την Κίνα – Θα κερδίσω»

Με έναν αν μη τι άλλο πρωτότυπο τρόπο βρήκε ο Ντόναλντ Τραμπ να εκφράσει τη σιγουριά του για την έκβαση του εμπορικού πολέμου με την Κίνα χαρακτηρίζοντας αστειευόμενος τον εαυτό του ως «εκλεκτό» (choosen one).

Ο Τραμπ χαρακτήρισε τον εαυτό του κατά αυτό τον τρόπο για να στηλιτέψει την ανικανότητα και την αποθυμία των προηγούμενων προέδρων να τα βάλουν με την Κίνα.

Ο εμπορικός πόλεμος Ουάσινγκτον – Πεκίνου καλά κρατεί. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε, μάλιστα, ότι είναι ο εκλεκτός για να χειριστεί τις εμπορικές ανισορροπίες με την Κίνα, την ώρα που ερευνητές του Κογκρέσου προειδοποιούν ότι οι δασμοί που έχει επιβάλει μπορεί να μειώσουν την οικονομική απόδοση κατά 0,3% το 2020.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ τόνισε ότι η ζωή του θα ήταν πιο εύκολη αν δεν είχε ξεκινήσει εμπορικό πόλεμο με το Πεκίνο. Ωστόσο, υπερασπίστηκε τις πράξεις του, επιμένοντας ότι είναι ακόμη εφικτή η επίτευξη μιας εμπορικής συμφωνίας μεταξύ των μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη.

«Είμαι ο εκλεκτός… έτσι, τα βάζω με την Κίνα. Τα βάζω με την Κίνα στο εμπόριο. Και ξέρετε κάτι; Κερδίζω», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.