Κόσοβο: 89 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της διάλυσης του κοινοβουλίου – Προκηρύσσονται εκλογές

Κόσοβο: 89 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της διάλυσης του κοινοβουλίου – Προκηρύσσονται εκλογές

Οι βουλευτές του Κοσόβου ψήφισαν σήμερα τη διάλυση του κοινοβουλίου, ανοίγοντας τον δρόμο για διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, μετά την παραίτηση του πρωθυπουργού Ραμούς Χαραντινάι τον περασμένο μήνα.

Συνολικά 89 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της διάλυσης του σώματος, που αριθμεί 120 έδρες. Οι εκλογές θα πρέπει να πραγματοποιηθούν μέσα σε 45 ημέρες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Χαραντινάι παραιτήθηκε αφού κλήθηκε σε ανάκριση από τον εισαγγελέα που είναι αρμόδιος για τη δίωξη εγκλημάτων πολέμου αναφορικά με τον ρόλο του στην εξέγερση του 1998-99 εναντίον των σερβικών δυνάμεων, όταν ήταν διοικητής ανταρτών του Στρατού για την Απελευθέρωση του Κοσόβου. Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο που εδρεύει στη Χάγη θεωρεί τον Χαραντινάι ύποπτο για εγκλήματα πολέμου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.