Ντ.Τραμπ στη G7: «Θα επιβάλλουμε τέτοιους δασμούς στα γαλλικά κρασιά που δεν έχουν ξαναδεί ποτέ τους»

Ντ.Τραμπ στη G7: «Θα επιβάλλουμε τέτοιους δασμούς στα γαλλικά κρασιά που δεν έχουν ξαναδεί ποτέ τους»

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα, προτού αναχωρήσει για τη Γαλλία, ότι αναμένει «πολύ παραγωγικές» συνομιλίες στη σύνοδο της G7 που θα πραγματοποιηθεί στη Μπιαρίτς.

«Πιστεύω ότι θα είναι πολύ παραγωγικό», τόνισε ο Τραμπ από τον Λευκό Οίκο από τον οποίο αναχώρησε συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μελάνια λίγο μετά τις 23:00 της Παρασκευής τοπική ώρα (06:00 του Σαββάτου ώρα Ελλάδας) για τη Γαλλία.

Ωστόσο ο Αμερικανός πρόεδρος απείλησε εκ νέου ότι θα επιβάλει δασμούς στα γαλλικά κρασιά σε αντίποινα για την πρόθεση της Γαλλίας να φορολογήσει τις μεγάλες αμερικανικές τεχνολογικές εταιρείες.

Ο Τραμπ εξήγησε ότι δεν είναι «μεγάλος οπαδός» των τεχνολογικών εταιρειών, αλλά «αυτές είναι μεγάλες αμερικανικές εταιρείες και ειλικρινά δεν θέλω η Γαλλία να πάει και να επιβάλει φόρους στις εταιρείες μας». «Αν το κάνουν, θα επιβάλουμε τέτοιους δασμούς στα κρασιά τους που δεν έχουν ξαναδεί ποτέ», πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά τον Κιμ Γιονγκ- Ουν, τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας η οποία φέρεται να εκτόξευσε δύο αγνώστου τύπου βλέμματα νωρίς σήμερα το πρωί, ο Αμερικανός πρόεδρος σχολίασε ότι είναι «πολύ ευθύς» μαζί του.

Τέλος, ο Τραμπ τόνισε ότι δεν θα εμποδίσει τον επικεφαλής της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) Τζερόμ Πάουελ να παραιτηθεί.

«Θέλετε να παραιτηθεί;», τον ρώτησε ένας δημοσιογράφος. «Αν το έκανε, δεν θα τον εμπόδιζα», απάντησε ο Αμερικανός πρόεδρος. «Δεν πιστεύω ότι κάνει καλή δουλειά», πρόσθεσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Χθες Παρασκευή ο Τραμπ, με ανάρτησή του στο Twitter, διερωτήθηκε αν ο άνθρωπος που ο ίδιος διόρισε επικεφαλής της Fed είναι «χειρότερος εχθρός» από τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.