Wine tasting στη σύνοδο G7: Μελάνια Τραμπ – Μπριζίτ Μακρόν ξεναγήθηκαν σε βασκικό χωριό κοντά στο Μπιαρίτς

Wine tasting στη σύνοδο G7: Μελάνια Τραμπ – Μπριζίτ Μακρόν ξεναγήθηκαν σε βασκικό χωριό κοντά στο Μπιαρίτς

Οι Πρώτες Κυρίες των ΗΠΑ και της Γαλλίας μαζί με τις υπόλοιπες συζύγους των αρχηγών κρατών ξεναγήθηκαν σε βασκικό χωριό κοντά στο Μπιαρίτς της Γαλλίας, όπου λαμβάνει χώρα η σύνοδος των G7 – Γιατί απουσίαζε η σύντροφος του Μπόρις Τζόνσον

Μπορεί οι σύζυγοί τους να προσπαθούν να επιλύσουν μερικά από τα σοβαρότερα προβλήματα που απασχολούν τον πλανήτη στη σύνοδο των G7, στο Μπιαρίτς της Γαλλίας, αλλά εκείνες απολαμβάνουν τον καλό καιρό και τα αξιοθέατα στο παραθαλάσσιο θέρετρο.

Οι Πρώτες Κυρίες των αρχηγών κρατών που συμμετέχουν στη σύνοδο ξεναγήθηκαν την Κυριακή από τον δήμαρχο του Μπιαρίτς σε βασκικό χωριό κοντά στην πόλη. Ξεχώρισαν με την κομψότητά τους, όπως συνήθως συμβαίνει, οι Πρώτες Κυρίες των ΗΠΑ και της Γαλλίας.

Ντυμένη στα λευκά η 48χρονη Μελάνια Τραμπ και στα κόκκινα η 66χρονη Μπριζίτ Μακρόν μαζί με την σύζυγο του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Μαλγκορζάτα Τουσκ, την Πρώτη Κυρία της Ιαπωνίας, Άκι Άμπε, την Πρώτη Κυρία της Αυστραλίας, Τζένι Μόρισον και την Πρώτη Κυρία της Χιλής, Σεσίλια Μορέλ, ξεναγήθηκαν στο βασκικό χωριό Εσπελέτ, γνωστό για το καλό κρασί του και τις καυτερές κόκκινες πιπεριές του.

Οι έξι κυρίες φωτογραφήθηκαν έξω από παραδοσιακό φούρνο, ξεναγήθηκαν σε διάφορα μέρη και δοκίμασαν γαλλικά κρασιά σε κάβα κρασιών του χωριού.

Μάλιστα, οι Πρώτες Κυρίες δεν δίστασαν να ποζάρουν με ένα ποτήρι κρασί στο χέρι δίπλα στον ιδιοκτήτη του καταστήματος, που φορά τον κλασικό γαλλικό μπερέ.

Το βράδυ οι Πρώτες Κυρίες θα παρακαθίσουν σε επίσημο δείπνο μαζί με τους συζύγους τους.


Αισθητή είναι η απουσία της 31χρονης Κάρι Σίμοντς, συντρόφου του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον. Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον βρετανικό Τύπο, η νέα ένοικος της Ντάουνινγκ Στριτ δεν συνόδευσε τον Τζόνσον στην Γαλλία λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Πάντως, στη σύνοδο ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας βρήκε έναν στενό σύμμαχο στο πρόσωπο του Αμερικανού προέδρου. Ο πλανητάρχης δήλωσε πως «Ο Τζόνσον είναι ο σωστός άνθρωπος για να πραγματοποιήσει το Brexit» και υποστήριξε πως ο Βρετανός πρωθυπουργός δεν χρειάζεται «καμία συμβουλή».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Ντόναλντ Τραμπ «πρόβλεψε» πως, όταν η Βρετανία αποχωρήσει από την ΕΕ θα υπάρχει η δυνατότητα να πραγματοποιήσει «μεγάλη εμπορική συμφωνία» με τις ΗΠΑ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.